Segt internet

Bara så ni vet, internet är jättesegt så vi kan inte uppdatera just nu, det blir imorn, då kommer vi skriva om Earth song som en läsare ville, och fler inlägg såklart, det blev nästan inga inlägg idag, har haft annat att göra och så har ju internet inte samarbetat med mig haha ;D Men vi ses imorn ellerhur? Godnatt.


Haha söt!


Personal lesson in moonwalking by Michael Jackson himself

Här visar Michael Martin Bashir hur man gör moonwalk m.m i dokumentären/intervjuen "Living with Michael Jackson" från 2003. Han ser lite trött ut :/ Men bäst ändå såklart. Säg nångång då Michael är dålig liksom?

Och sen ett klipp från Michaels egna homevideos där han dansar i sin dansstudio i the Neverland Ranch, 1992. Fattar inte hur han kan få det att se så enkelt ut, alla rörelser, allt han gör, ser ju perfekt ut.


En bra blogg!

Okej, nu handlar det här kanske inte om Michael. Men jag känner bara att jag måste länka den här tjejens blogg, så otroligt fin blogg har hon och så är hon jättesöt också. Hon och hennes pojkvän är så söta tillsammans så man blir ju fan tårögd. Hennes blogg är skitbra, hittade den nyss och har redan fastnat, så ett bra tips till er är att kolla in den här. Det här var nog första och sista gången vi skriver om nåt som inte handlar om Michael, men jag var tvungen helt enkelt! :)

Och så får ni en söt bild på MJ på köpet, bra va?


Rappin' with The Jackson 5

 

NI MÅSTE LYSSNA PÅ DET HÄR. Det är en intervju med Jackson 5 när Michael var typ 12 eller nåt sånt. Så jävla gulligt så jag dör. Michael berättar vad hans favoritsporter är och vad han gillar mest med tjejer och sånt. Verkligen skitroligt att lyssna på, så gör det! Väldigt bra ljudkvalité också.

Michael år 2000

Såhär kanske Michael skulle sett ut utan operationer och om han inte hade sjukdomen vitiligo. Personligen tycker jag att Michael såg bäst ut under thriller & bad-tiderna och man är ju så van vid hur Michael såg ut så om han skulle se ut såhär skulle det inte kännas som Michael riktigt, utan operationerna alltså. Men det är ju inte utsidan som räknas, utan det är alla bra saker han har gjort man ska tänka på. Men jag hittade den här bilden och ni kanske är nyfikna, så jag ville visa er.


Inside Neverland

Är ni nyfikna på hur det ser ut i Michaels Neverland Mansion? (Inte dokumentären som gick på tv igår) Kolla på det här klippet!


Fler videos från tributen på norrmalms torg

 

 

Hoppas det var okej att jag la upp dom här videosarna också, Alicia :)


Tribute på norrmalms torg i Stockholm

Det var en hyllning till minne av Michael på norrmalms torg i Stockholm, men där var inte vi tyvärr :( Här kommer i alla fall lite bilder därifrån, från Alicia! Hon är världens snällaste ;)

Några som över till Beat it

 

MJ-tårta :D

Fans

En liten kille som dansade till "Smooth Criminal"

 

Här kommer även en video på lilla killen som dansade :)


30th Anniversery Celebration Concerts

Skrev ju en liten "notis" om Michaels 30th Anniversery Celebration Concerts i You rock my world-inlägget där han uppträdde "You rock my world" med Usher och Chris Tucker, här är ett videoklipp från tillfället :)


Im melting, like hot candle wax sensation

Chris Tucker, ni vet han som medverkade i "You rock my world", är sjukt skön! Här i filmen Rush Hour 2 sjunger han "Don't stop til' you get enough" på kareoke, först är det en annan kille som sjunger samma låt och röra sig på "scen" kan han ju inte, men sen tar Tucker över ;)


Inget på plattan?

Alltså.. Nu är vi besvikna. Det hände visst inget på plattan, inte vad vi märkte i alla fall. Några skulle ju arrangera en hyllning till Michael och det stog ju att det skulle ske kl 16:00, men nu när jag läste här, så hade dom ändrat plats tydligen, så det blev alltså inget på plattan, som dom hade sagt. Tycker det var lite dåligt.. Vissa åkte säkert dit i onödan nu, som vi gjorde. Men men, that's life. Ska i alla fall kolla på dokumentären, Inside the Neverland Mansion, som börjar 20:00 på tv3.


You rock my world

You rock my world finns på Michaels sista album, Invincible och var skivans första hit. Michael ville hellre släppa låten "Unbreakable" som första hitlåt, men Sony ville ha "You rock my world", det skulle bli enklare att släppa den. Singeln släpptes först endast i USA till radiostationerna, men lyckades endast genom speltid på radion komma på tionde plats. Låten blev Michaels största hit sedan "You are not alone" 1995.

I introt till låten är skådespelaren och komikern Chris Tucker medverkande. Han är också med i musikvideon. Musikvideon är som många andra musikvideos av MJ, snarare en kortfilm. Musikvideosarna har ofta en handling där folk pratar mellan Michaels sjungsolon. I musikvideon syns även Kishaya Dudley, Marlon Brando och Billy Drago. I videon försöker Michael förföra en ung kvinna på klubben, då han hamnar i bråk med klubbens stamgäster. En brand startas upp och då kan Michael fly med kvinnan i Chris Tuckers bil.

Musikvideon har ofta kritiserats för att vara väldigt lik "Smooth Criminal", där Michael också dansar i klubbmiljö och där han har på sig kostym och hatt. Man kan också se vissa likheter mellan låten och "The way you make me feel".

Låten framfördes live 2001 på Michaels två 30th Anniversery Celebration-konserter. Usher och Chris Tucker gjorde ett gästspel i slutet av låten.


(Full verison, HQ)

 


Happy birthday dear Michael, happy birthday to you

Ni vet ju vilken dag det är idag, ellerhur? ;) Michaels 51-årsdag, det ska vi fira! Ska in till stan (plattan) med min bloggpartner och så kanske vi träffar nåra där. Det kommer komma upp bilder och videos där ifrån, kanske inte videos med speciellt bra kvalité men ni kommer självklart få ta del av upplevelsen ni som inte kommer vara där, och självklart dom som kommer vara där också.

Tyvärr blev han inte äldre, man han är ju fortfarande bäst <3


HAPPY B-DAY MICHAEL!



HAPPY BIRTHDAY MICHAEL J. JACKSON! <3


This is why he's hot hot



















Mer uppdatering ikväll

Hej bloggläsare! Vill bara ursäkta för den dåliga uppdateringen den senaste veckan, bättring är påväg. Vill också bara säga att vi inte kommer kunna uppdatera ordentligt förrän vid 10, halv 11 ikväll, men kika in då och då för vi kommer att skriva, det lovar jag :]

För alla tjejer som läser bloggen, på Ginatricot har dom nu fått in MJ-inspirerade t-shirtar, gå in och kolla här & här!

Ni får njuta av nåra söta bilder så länge.


HAHA kolla håret, söt :D













Vann veckans blogg :)

Vi ska tänka ut en överraskning till er.. Vet bara inte vad än :p Men det kommer nog, vill göra nåt bra iaf! Så frågan till er är, vad skulle ni vilja att vi gör?

Vi vann veckans blogg hos Jennifer, tack för att vi fick vara med och tack till alla som röstade på oss! :] Okej, det här låter jävligt töntigt, men ni är guldvärda, so true ;)


Ni MÅSTE lyssna på den här låten. Man blir beroende, helt sjukt, älskar den.

Michael spelade in låten med sina brorsöner (Titos 3 söner), deras grupp heter 3T. Låten kommer från 3T's album Brotherhood och låten var ganska populär i European Charts. Den släpptes 1996 och Michael sjunger ju i bakgrunden som ni hör, på slutet mest.

LEVER MICHAEL?


Måste lägga upp den här videon. Vad tror ni?

Ain't no sunshine

Oj, förlåt för dålig uppdatering dom senaste dagarna, har inte haft tid att skriva men ni vet ju att jag uppdaterar lite senare på dagen, ska skärpa mig, det brukar bli bättre på helgen ;D Så sluta inte läs kära vänner.


Skön låt, dör helt enkelt.

Veckans blogg

Som sagt så är vi med i Veckans blogg hoss Jjennifeh, tryck här för att rösta på oss, om ni nu vill det, skulle vara jättesnällt :* Och nu ska jag faktiskt gå emot strömmen som alltid säger "i know you love me", så nu säger jag you know we love you, eftersom att ni som läser våran blogg är så söta och snälla. EN STOR FET JÄVLA KRAM TILL ER <3


(LÅNGT INLÄGG, OM LÅTEN P.Y.T)


P.Y.T eller Pretty Young Thing som den heter, finns med på Michaels sjätte soloalbum Thriller. Demoverisionen gjordes av Greg Phillinganes, men låten gjordes om till ett mer upp-tempo beat av James Ingram och Qunicy Jones som sedan fick cred för att de hade skrivit låten. Michaels systrar Janet och La Toya körsjöng i låten, det är Janet och La Toya som sjunger (nanana) när Michael säger; "Pretty young things, repeat after me sayin' nanana, och så repeterar systrarna nanana ;)

P.Y.T släpptes den 19:e september år 1983. Låten kom på tiondeplats på Billboard Hot 100-listan och på nummer 46 på R&B singles chart. Låten var den sjätte top-10 hiten från albumet. Singeln var mest framgångsrik i Belgien, där den kom på sjätte plats inom Top 10-listan. Det finns många covers av låten som b.la Kanye West har gjort.

James Ingram beskrev samarbetet med Jackson och Quincy som att vara med i "The Wonderful Wizard of Oz". "It's almost like I got the chance to go to Oz and Quincy was the Wizard of Oz and Michael Jackson was who he was dealing with in his world. Their work ethic is unbelievable." Han nämnde också att Jones brukade somna på bordet och vakna för att besvara en fråga.

Låten beskrivs som "fizzy funk". Christopher Connelly och Davitt Stigerson som skrev i tidningen Rolling Stones beskrev låten som thrillerskivans "forgettable", att det var en låt man glömde bort och att den inte var i samma klass som de andra låtarna. Christopher Connelly beskrev Michaels svaghet som "a tendency to go for the glitz".


Hittade ingen bättre video tyvärr :)

Ny dokumentär från 2009

"Inside the Michael Jackson Mansion: Never Can Say Goodbye.  Dokumentären firar och hyllar den legendariske King of Pop, och kastar ljus över Michael Jacksons liv, musik och arv genom att ta med oss på husesyn i det berömda Holmby Hills Estate, där han tillbringade sina sex sista månader i livet, samt med personliga historier från personer som kände och älskade honom."

Källa: Tv3

Dokumentären visas på tv3 på söndag mellan klockan 19:00 - 20:00, missa inte det ;) Gissa om vi kommer sitta bänkade?




:)

Vill bara säga att jag uppdaterar när jag kommer hem idag, vid halv fem kanske så håll ut :) Förresten så har min bloggpartners internethastighet saktats ned eftersom hon hade användt det för mycket eller vad det var, men hon kommer börja blogga ordentligt 1 september, puss!


Michael med Sophia Loren

29 augusti, kom ihåg!

Ni vet väl vart man ska träffas nånstans på MJ's födelsedag och så va? Om inte, läs här :)


Gillar den här bilden ..

Polisen: Han blev dödad


 Bild lånad från Meddie

COCOA BEACH, FLORIDA. I natt stod det klart: Michael
Jacksons död betecknas som dråp.
Den bedömningen gör rättsläkaren i sin rapport, uppger
en anonym poliskälla för AP.
Därmed kan läkaren Conrad Murray komma att åtalas för
brottet.
- Familjen ser fram emot den dag då rättvisa skipas,
säger familjen Jackson i ett uttalande.

Michael Jackson dog av en kombination av det tunga narkosmedlet propofol samt åtminstone ytterligare två lugnande medel som gavs till stjärnan bara timmarna före hans död.
Los Angeles rättsläkare, Lakshmanan Sathyavagiswaran, gör bedömningen att Jackson dödades, uppger en anonym poliskälla för AP.

Uppgifterna sätter ytterligare press på Conrad Murray - och de kommer samtidigt som nya dokument offentliggjorts där Murray erkänner att han gav sin patient propofol på dödsdagens morgon.
Behandlades för sömnbesvär

Myndighetsdokumenten, som släpptes i natt, låg till grund för den husrannsakan som tidigare i sommar genomfördes hos Murray. Av dokumenten framkommer också vad läkaren har sagt till polisen i förhör.
I förhören berättar han i detalj vad som hände timmarna innan Jackson dog.
Conrad Murray uppger för polisen att han behandlade Michael Jackson för sömnbesvär i sex veckor. Varje natt brukade han ge Jackson 50 milligram propofol för att försätta stjärnan i sömn.
Dagarna innan dödsfallet hade Conrad Murray börjat oroa sig för att Jackson blivit beroende, och för att försöka vänja av honom blandade Murray ut propofolet med andra läkemedel.

 

Den ödesdigra sista natten fungerade inte detta. Conrad Murray gav Michael Jackson tre andra droger - bland annat valium och det ångestdämpande medlet Ativan.
Men Jackson somnade inte - och bönade om att få propofol.
Klockan 10.40 på morgonen den 25 juni gav Murray med sig. Michael Jackson fick 25 milligram propofol och somnade genast in.

 

"Efter ungefär tio minuter uppger Murray att han lämnade Jacksons säng för att gå på toaletten och lätta på trycket", står det i dokumenten.
Murray var enligt egen utsago borta i ungefär två minuter. När han kom tillbaka var katastrofen redan ett faktum: Michael Jackson andades inte längre.

 

Conrad Murray är i nuläget inte officiellt misstänkt, men enligt uppgift till Fox New kommer han att gripas inom två veckor.
I ett uttalande säger nu en talesperson för Jacksons anhöriga:
- Familjen Jackson har fullt förtroende för att den rättsliga processen.
- Familjen ser fram emot den dagen som rättvisa skipas.
Murray bemötte i förra veckan anklagelserna i en video som lades ut på You Tube. Där säger han att han har "berättat sanningen".

 

Men av dokumenten som offentliggjordes i natt framgår att Murray i polisförhör har påstått att han aldrig köpte propofol, utan hade hittat åtta flaskor narkosmedel i Jacksons hem. En husrannsakan mot ett apotek i Las Vegas 11 augusti visar att det var en lögn. Enligt AP finns det bevis för att det propofol som dödade Jackson köptes av Murray - från apoteket i Las Vegas.

 



Källa: Expressen

The white jacko? haha men sajk

Nej men nu blir jag fan arg. Laddade ner ett album av MJ som innehöll massa olika "unreleased songs", och nu har jag läst att vissa låtar inte ens är Michael som sjunger, utan nån annan människa med nästan likadan röst som honom. Jag tänkte att det inte lät som Michael så mycket, men rösten förändras ju, ju äldre man blir och sen så tänkte jag inte mer på det. Och en låt som jag älskar som heter "Mamacita" som är på både spanska och engelska, är en av dom låtarna som inte är Michael som sjunger. Ingen vet säkert om det är MJ eller inte, men folk tror att det är Jason Malachi.


HÄR ÄR TJUVEN :@



Och här är låten.


EDIT: Jo, tyvärr. Det var den där killen som sjöng låten, besviken som fan är jag. Kollade hans myspace och där fanns låten..

RÖSTA PÅ OSS? :D

Förlåt för dålig uppdatering idag, fullt upp.. Men vet ni? Vi är med i VECKANS BLOGG, rösta gärna på oss HÄÄÄÄR ;) Skulle va kul att vinna eftersom att vi kämpar med bloggen :)


Text från läsare

Ska snart dra mig mot sägen.. om nån timme eller så. Innan det vill jag bara säga att ni fortfarande kan skicka in bilder och texter osv. till oss på vår bloggmail [email protected], vi brukar vara inloggade på den msn:en ibland så om ni vill adda oss och snacka nångång så är det helt okej :) Glöm inte bloglovin' knappen heller, har gjort en ny knapp i menyn om ni rullar ner lite ;)

Lägger upp en text från en bloggläsare, en text från henne till Michael <3



I'm sorry for everything bad that you went thru. I really  am.. I'm sad that I didn't get to see you in person,i was going to go to your concert in july..but then you went to the other side.to God.
And i belive that you are truly happy right now, that the only place you really could be happy in was heaven. and even though we can't see you right now,that doesn't mean that you aren't among us.watching over us.. loving us..I know you are.
thank you for everything.
And I hope the world will honour your memory by becoming a better place... I will try to do everything I can to honour you untill the day i'll come to heaven and meet you face to face.
I send all my love to you, and I pray for your kids every day,that they will be ok.
And to me you werent just the king of pop, you were a great man that gave and gave even though he was hurting inside and outside.
And there will never ever be anyone like you, maybe there will come a new great artist but you were truly one of a kind and.No one can copy your style ever..just so you know.
I love u and bye for now, I'll see you in heaven / Stephanie

Expressen..

http://www.expressen.se/noje/michaeljackson/1.1680556/michael-jackson-skulle-skapa-ideala-barn

Läs.
Stör mig asmycket. Tro aldrig på vad pressen säger, dom vet inte ens vad dom skriver, hittar på massa bullshit för att tjäna pengar, man vill ju läsa om vad som händer nu men dom skriver så att det blir negativt ofta, det är det som är störande.

(bilden har inget med inlägget att göra)

MJ ghost


Vad tror ni?

Dagens bild


Dagens bilder




Guiness book of world records








Vid det här tillfället utsågs thriller som det bästsäljande albumet genom tiderna.

Weird Al Yankovic parodies (Eat it, I'm fat)

Weird Al Yankovic har gjort parodier på "Beat it" och "Bad", hans verisioner är "Eat it" och "I'm fat". Även fast jag älskar MJ så tyckte jag det här var kul, kunde inte hålla mig från garv. Michael tyckte själv resultatet blev roligt så han gav Weird Al tillåtelse att använda hans musik. Så alla fans, bli inte arga nu för det är inte menat som taskigt :)







I'm fat-videoklippet gick inte att lägga upp så tryck här om du vill se det

Mary J Blige talks about Michael


"Oh, my God. I used to think I was going to marry that man. I know there's a lot of people who loved Michael Jackson. But I don't think they loved Michael Jackson like I loved him. Remember when the Jackson 5 used to come on TV? I used to cry when it went off. He was just electrifying and beautiful and he was just ... everything. He was every woman in the world's husband."

- Mary J Blige

Michaels begravning flyttas fram



Michael Jackson ska inte begravas på sin födelsedag som tidigare var planerat.
En talesperson för familjen Jackson säger enligt AP att ceremonin är framflyttad fem dagar.

 

Den 29 augusti skulle Michael Jackson har fyllt 51. Det var även den dag då poplegenden skulle begravas.
Nu står det klart att ceremonin flyttas fram fem dagar till den 3 september, står det att läsa i ett pressmeddelande enligt AP.

Läs mer här

Läs här också om Dr Murray som ska åtalas för dråp

Läsartips från Antonia


Rolling Stone Commemorative Issue finns nu att köpa i butik här.

"Rolling Stone team sprang into action, assembling a special commemorative issue dedicated to the King of Pop that is on newsstands now.
The issue includes a look back at Jackson’s life and music album by album, our 1971 and 1983 cover stories, an essay about Jackson’s complicated relationship to his race, an exploration of his downward spiral, dozens of iconic photos and tributes from Quincy Jones, Slash, Brooke Shields and more.
Rolling Stone Special also takes a look at Jackson’s enduring musical legacy — his unmistakable imprint on pop stars from Justin Timberlake to Chris Brown and beyond, as well as his unlikely influence on a generation of rockers who were inspired by his studio perfectionism and genre blending."

Akon & Michael Jackson



Akon och Michael Jackson spelade in en låt tillsammans som heter "Hold my hand".

Akon gjorde en intervju med journalisten Michael Pilz innan MJ dog, där han berättade om samarbetet, här är ett utdrag ur intervjuen (har översatt själv så ha överseende och gör det inte till en big deal om jag har översatt fel) :

Michael Pilz: Hur var samarbetet med Michael Jackson?

Akon: Det var den största erfarenheten i mitt liv: Att få jobba med en artist som har inspirerat mig mest. Han påverkade alla som kom efter honom. Och sen fick jag träffa honom och veta vem han var. Jag fick veta hur han tänker. Han är lysande! Han över allt annat.

Michael Pilz: Hur kommer det sig att du fick chansen att samarbeta med MJ?

Akon: Tja.. Jag vände mig till Peter Lopez, som tar hand om allting till Michael. Han berättade för mig att Michael hade jobbat på ett nytt musikaliskt koncept under en lång tid. Jag skojade: Wow, jag vill vara en del av det. Han tog verkligen kontakt med Michael. Jag kunde knappast tro det. En dröm. Jag vet inte, förresten, hur Michael fick den negativa och dåliga "imagen" som omger honom idag.

Vill ni läsa hela intervjuen, tryck här.



Låttips från Johanna Ringh!

JAPP, VI ÄR TILLBAKA!

Tja alla bloggläsare! Vi är tillbaka, som min bloggpartner skrev i förra inlägget ;) Förvånande över hur många som inte ville att vi skulle sluta blogga, känns skönt att folk gillar bloggen :) Det är tråkigt att vi har tappat mycket läsare but i dont blame anyone else but me, det är ju fan mitt fel.. Men men, nu vet ni i alla fall att vi INTE kommer sluta blogga.


We're baack !

Hej alla trogna läsare ! :D
Vi kan bara inte sluta blogga när vi ser alla fina mail och kommentarer. Jag som skriver nu, har ett internet som är jättesegt och det kommer bli normalt igen den 1 september. Så då kan jag blogga mycket mer!
Jag kan inte ens kolla på ett videoklipp på youtube för det måste ladda minst 2 timmar innan jag kan se den..

Menmen jag ska försöka göra några inlägg , annars bombas det i September !


Kanske börjar blogga igen

Får söta mail från läsare som inte vill att vi ska sluta blogga, börjar ändra mig faktiskt! Kanske börjar blogga igen, vi får se. Pusha oss!

Kraaaaaam

R.I.P <3

Hej! Förlåt för dålig uppdatering, orkar inte blogga just nu. Har bestämt mig för att sluta blogga, känner att jag inte har tid och lust. Vet inte hur det blir med min bloggpartner, kan inte få tag på henne just nu, min data som jag fick nyss har gått sönder igen och mobilen kan jag inte heller nå henne på, får väl se.

Ni får jättegärna klicka er in på vår blogg när ni vill och njuta av alla söta bilder och videos på Michael, även om vi kanske inte kommer skriva. Som sagt, vi kommer inte ta bort bloggen, det är en hyllning till MJ som är till för alla fans som vill minnas honom, precis som oss. Vi kommer alltid att älska MJ, och anledningen till att jag inte orkar blogga mer är inte för att jag har tröttnat på MJ, det kommer jag aldrig göra :) Tack alla sötisar som har läst vår blogg, till och med ungefär 150 stycken, och förlåt om jag gör er besvikna :/ Men det finns andra bra bloggar om MJ också!

Vila i frid Michael Jackson, the King of Pop, the greatest entertainer, the legend, the icon, the idol. The angel. <3



Kids version of Bad



Bad - Michael Jackson (Moonwalker: Kids Version)

Dålig bloggdag



Ingen bra bloggdag idag, men vi ska försöka blogga mycket ändå. Hmm.. Vad ska jag säga? Juste, det blev besöksrekord igår på 150. Hej alla nya läsare och hoppas ni stannar :) Kanske kommer en ny design snart,
ska fixa lite med det. Men vi hörs snart, puss.

Dagens bild(er)



Läs

Vill bara säga att när skolan börjar för oss kommer vi att fortsätta uppdatera förhoppningsvis, men inte lika mycket som vi gjrot nu under sommaren, kommer vara mycket och göra och så och bloggen kanske inte kommer först då.

Nångång kommer vi att sluta blogga, det kommer ju inte finnas nåt att skriva om sen liksom, men vi fortsätter tills det inte går mer, bara så ni vet. Men även om vi nångång i framtiden slutar blogga, så kommer vi ha kvar bloggen för dom som vill läsa den ändå och minnas MJ, för det här är en hyllningsblogg till honom och det är inget man tar bort.


Inte begravd än?

Familjen osams om gravplatsen

På grund av familjebråket har begravningsplanerna har lagts på is.
Michaels Jacksons kropp också.

Nyligen uppgav brittiska Daily Star att popstjärnan begravts, med bara de närmaste närvarande. Enligt Daily Stars källor är Jacksons gravplats omärkt för att fans inte ska vallfärda dit. Det fanns inga bilder från ceremonin eller graven.

 

 

Läs mer här

 


Fler tributes


Henry Gorman's tribute



Akon's tribute

Tips från Jennifer!

MJ-tributes!



Fick ett intressant tips av A2K (Tryck på länken om den inte är synlig), tack!

På den här hemsidan kan man lyssna och ladda ner jättemånga tributelåtar till Michael Jackson. Det är flera stycken hiphopare som har gjort remixer och gjort sin egen grej av Michaels klassiker. Några av dom är Polow Da Don, The Neptunes, Stargate & Dallas Austin. Man kan också hitta mycket mer, som The Game's mfl. tributelåt "Better on the other side". ESSO har gjort sin egen verision av "Off the Wall", värt att lyssna på.

Här är länkarna:

1

2
3



MJ auktion

Hej bloggläsare! Jag är helt död.. Men det hindrar mig inte från att blogga, man måste ju tillfredställa sina bloggläsare ellerhur? ;) Men era kommentarer gör oss skitglada och det är det som får oss att vilja blogga mer, måste säga tack till alla fina kommentarer, vi tar åt oss.

Ett bra tips från Malin (tryck på länken om den inte är synlig), är att kolla in det här;

http://www.dagligen.se/links.asp?ID=3086,

 en cool hemsida där man kan kolla på Michael Jackson's auktioner, sakerna som dom säljer alltså :)


Påminnelse



En liten påminnelse igen; Glöm inte att ni kan skicka in idolbilder, texter, dikter, bilder osv till våran mail på [email protected], och så kan ni ju börja följa våran blogg om ni gillar den :)


bloglovin

Vi kör en bildbomb

Nu kör vi en bildbomb tycker jag, enjoy!

Förresten, det är nåt knas med min bloggpartners data, så hon har inte kunnat uppdatera så mycket i bloggen, men vi får hoppas att hennes data blir återställd ;P











Svar på fråga

Postat av: anna (om hyllningen till mj på sergelstorg i sthlm)

Åh jag vill vara där, men jag bor i göteborg.. vet ni om det blir något sånt i göteborg också? Ni kanske skulle kunna svara i ett inlägg eller något :)
Jättefin blogg föresten! MJ<3


Svar: Tack :) Har försökt söka runt lite och se om jag hittat nåt där det står att det ska vara nån sorts hyllning till MJ, men inte hittat nåt tyvärr :/ Det enda jag hittade var en gammal artikel om att det skulle vara en Michael Jackson Tribute Weekend i göteborg och stockholm mellan 3-4 juli.. I göteborg var det tydligen på Push och Nivå. Det kanske inte hjälper dig nånting men jag hittade tyvärr inget mer :/ Kram


En läsare sa att hon hade hört att det kanske skulle bli något sånt den 29:e på liseberg. Det är inget jag vet säkert men vi får hoppas!

EDIT: emma om Svar på fråga:
LÄS:)
29 augusti ska mj-fans mötas på liseberg, men det är typ inga som vet om det, så det vore bra om du/ni kunde skriva på bloggen att det är 29:e på liseberg? :)
Jag är inte helt säker, men tror att man ska vara vid hans hand-avtryck som ligger där alla andra hand-avtryck ligger, vet inte riktigt när men runt 14:00 tiden skulle jag tro.
Jag vet inte heller vad man ska göra men kanske sjunga hans låtar och sånt bara. Man behöver inte ha några speciella kläder eller så, själv ska jag inte ha någonting speciellt, men jag ska köpa en blomma och lägga vid hans hand-avtryck.
Iallafall så tror jag att man ska mötas utanför liseberg vid hans stjärna innan också och sedan gå in tillsammans på liseberg, om man vill. :) kram

Svar: Vad bra! Tack för att du sa det :) Kram




Tryck här om du vill veta mer om hyllningen till MJ på sergels torg i Stockholm, tider osv.

 http://www.mjj.se/topic/2628-foerslag-till-hur-allt-kommer-att-gaa-till-29-augusti-i-stockholm-gbg-och-malmoe/page_hl_f%C3%B6rslag%20stockholm


Sugen på en MJt-shirt?

Finns sjukt mycket snygga t-shirtar med MJtryck på den här hemsidan, här är mina 3 favoriter!








Den sista passar ju bra till vår blogg haha ;)

Alla kostar $30, alltså ungefär 250 kronor.

Ghosts

Ghosts är en kortfilm eller en lång musikvideo kan man säga (38 minuter lång). Regin och specialeffekter är gjorda av filmregissören Stan Winston och kortfilmen spelades in 1996 men släpptes internationellt året därpå, 1997.

Filmen berättar historien om en skrämmande Maestro med övernaturliga krafter, som tvingas ut i en liten stad av borgmästaren. Filmen innehåller en rad dansrutiner som utförs av Michael Jackson och hans "spökfamilj". Varje låt från filmen togs från MJ's HISTORY och Blood on the Dance floor album. Michael spelar många roller i videon.

Låtar som finns med i kortfilmen:

  • 2 bad (HISTORY)
  • Ghosts (Blood on the dance floor: HISTORY in the mix)
  • Is it scary (Blood on the dance floor: HISTORY in the mix)






118100

Godmorgon! Har sett att en annan MJblogg smsade 118100 och frågade om dom vet vilken blogg det är, så vi blev nyfikna och tänkte att vi också skulle testa, varför inte liksom?

Såhär skrev dom om vår blogg: "Vi tycker att bloggen inmemoryofmj.blogg.se är en väldigt fin och inspirerande blogg, om en av världens, eller kanske största underhållare Michael Jackson. Det finns många fina och gamla bilder på honom som flertalet förmodligen inte har sett. En blogg som definitivt är värt ett besök med andra ord! Ha en fortsatt trevlig kväll!"

Och innan när vi frågade om dom visste vilken blogg det var som hade en svart header med bild på Michael Jacksons fötter med svarta skor och vita strumpor, svarade dom: "Michael Jacksons minnesblogg med en svart header och bild på Michael Jacksons fötter med svarta skor och vita strumpor heter In Memory of MJ och finns på http://inmemoryofmj.blogg.se"

Haha coolt ju!


Elizabeth Taylor


Michael Jacksons nära vän,
skådespelerskan Elizabeth Taylor , pratade ut på Fredagen om Michaels död efter att hon tidigare har varit så förkrossad för att vilja prata om det.


- Mitt hjärta och min själ är förkrossade. Jag älskade Michael och jag kan inte tänka mig livet utan honom. Vi hade så mycket gemensamt och hade så roligt tillsammans.


Precis som många andra, bland andra Britney Spears, såg Elizabeth Taylor fram emot att få se Michael Jackson uppträda i London senare i sommar. Hon har stått vid sin väns sida under såväl goda som hårda tider och säger vidare :


- Jag tror inte att någon kan förstå hur mycket vi älskade varandra. Den renaste, mest givande kärlek jag någonsin varit med om. Åh Gud! Vad jag kommer att sakna honom..





För er som vill läsa exakt vad Elizabeth sa, på engelska:

- '' My heart ... my mind ... are broken. I loved Michael with all my soul and I can't imagine life without him. We had so much in common and we had such loving fun together. I was packing up my clothes to go to London for his opening when I heard the news. I still can't believe it. I don't want to believe it. It can't be so. He will live in my heart forever but it's not enough. My life feels so empty. I don't think anyone knew how much we loved each other. The purest most giving love I've ever known. Oh God! I'm going to miss him. I can't yet imagine life without him. But I guess with God's help ... I'll learn. I keep looking at the photo he gave me of himself, which says, 'To my true love Elizabeth, I love you forever.' And, I will love HIM forever,"



Jag börjar gråta när jag läser det här, vill inte veta hur hon känner.. Det känns ''svårt'' för oss fans, men för hans närmaste vänner/familj, tänk hur dom känner? Det måste kännas riktigt tomt, efter en så obeskrivligt underbar människa lämnat den här jorden, som hade ett hjärta av guld.


Smile

Låten Smile,orginalet från 1936 Charlie Chaplins film '' Modern Times''  Skriven av John Turner, Geoffrey Parsons & Charlie Chaplin.


Brooke Shields berättade att Smile var Michaels favoritsång & också en av dom låtarna han blev mest nöjd med som han sjöng. Smile var den låten han blev mest nöjd med av dom låtarna han inte skrivit själv.
Låten var tillägnad till Princessan Diana, Michael och Diana brukade prata långa samtal med varandra och kom varann ganska nära för det.




Han släppte en singel från albumen HIStory/ Blood on the Dance Floor som heter '' Smile/Is It Scary''
Den släpptes år 1997 av skivbolaget Epic Records. Låten Is it Scary är skriven av Michael Jackson, James Harris III & Terry Lewis: Michael och David Foster vad producenter av låten Smile.

  • Smile 4.56
  • Is It Scary (Deep Dish Dark And Scary Radio Edit) 6.02
  • Is It Scary (Eddie's Love Mix Radio Edit) 5.50
  • Is It Scary (Downtempo Groove Mix) 7.12
  • Off The Wall (Junior Vasquez Remix) 4.57


  • Här är Lyrics och låten Smile av Michael Jackson

    Awards

    • Här kommer Lite*host* info om grammys,och andra priser Michael samt hans medarbetare fått!

    • Grammy - Årets album 1984 för Thriller
    • Grammy - Bästa manliga R&B-sångare 1980 för Don't Stop 'Til You Get Enough
    • Grammy - Årets inspelning 1984 för Beat it
    • Grammy - Bästa manliga rocksångare 1984 för Beat It
    • Grammy - Bästa manliga popsångare 1984 för Thriller
    • Grammy - Bästa R&B-sång 1984 för Billie Jean
    • Grammy - Bästa manliga R&B-sångare 1984 för Billie Jean


    • Grammy - Årets producent 1984 tillsammans med Quincy Jones
    • Grammy - Bästa inspelning för barn 1984 för E.T. the Extra-Terrestrial Storybook
    • Grammy - Bästa videoalum 1985 för Making Michael Jackson's Thriller
    • Grammy - Årets sång 1986 för We Are the World tillsammans med Lionel Richie(han vann även 3 till grammys för den här sången tillsammans med Lionel Richie, Årets inspelning, Årets bästa uppträdande med grupp, och årets musik video.)
    • Grammy - Bästa korta musikvideo 1990 för Leave Me Alone
    • Grammy - Living Legend award 1993
    • Grammy - Bästa korta musikvideo 1996 för Scream tillsammans med Janet Jackson
    • Emmy - För tv-filmen Motown 25: Yesterday, Today, Forever 1983
    • Emmy - För tv-sändingen Sammy Davis, Jr. 60th Anniversary Celebration 1990
    • MTV Movie Award - Bästa sång 1994 Will You Be There från filmen Rädda Willy
    • Rock and Roll Hall of Fame, invald två gånger 1997 (Jackson 5) och 2001 (solo artist)
    • Guinness World Records har utsett Jackson till "Most Successful Entertainer of All Time"

    • Guinness World Records har utsett Jackson till "Youngest vocalist to top the US singles chart" (Han var 11 år)
    • Guinness World Records har utsett Jackson till "First vocalist to enter the US single chart at No.1" (sången:You are not alone)
    • Guinness World Records har utsett Jackson till "Most weeks at the top of the US album charts (non-soundtrack)" (37 veckor Thriller)
    • Guinness World Records har utsett Jackson till "Most successful music video" (Thriller över en miljon sålda)


      (Brooke Shields dejtade MJ,:@ avis
    • Guinness World Records har utsett Jackson till "First entertainer to earn more than $100 million in a year"
    • Guinness World Records har utsett Jackson till "Largest Entertainment Contract Ever" (890 miljoner dollar)
    • Michael Jackson fick en stjärna på Hollywood Walk of Fame1984


    Murray öppnar upp om Michael



    NEW YORK. Han var Michael Jacksons läkare.
    Nu kommenterar Conrad Murray stjärnans död genom sin talesman.
    - Han förstod att Michael Jackson hade ett antal väldigt ovanliga problem, säger talesmannen.

    Conrad Murrays utreds för sin eventuella inblandning i Michael Jacksons död. Genom sin talesman säger Murray att han inte kände till stjärnans problem när han tog jobbet som Jacksons läkare.
    Det var först när han började som de blev uppenbara:
    - Han förstod att Michael Jackson hade ett antal väldigt ovanliga problem, säger talesmannen Ed Chernoff till CNN.

    Polisen har letat efter bevis för att Conrad Murray gav Propofol till Jackson.
    - Jag har inga tvivel om att de inte kommer att hitta något, säger Ed Chernoff.

    Källa: Expressen

    http://www.expressen.se/noje/michaeljackson/1.1671230/murray-oppnar-upp-om-jackson

    Dagens bild


    Citat



    "I'm just like anyone. I cut and I bleed. And I embarass easily"

    Will you be there




    Will you be there - Michael Jackson (1993)

    Will you be there är en låt som var med i Rädda Willy's soundtrack. Låten handlar om religion, om en troende som tappat tron och vänder sig till gud för att få stöd och fråga "Will you be there?". I slutet av låten är det den delen som kallas bön. Man förstår att låten handlar om religion också för att han i låten sjunger "Hold me like the river Jordan", Jesus döptes i floden Jordan. En annan sak är att Michael la in en ängel i live-uppträdandet och en bibel som vandrade mellan dansarna i uppträdandet.



    In our darkest hour
    In my deepest despair
    Will you still care
    Will you be there
    In my trials
    And my tripulations
    Through our doubts
    And frustration
    In my violence
    In my turbulence
    Through my fear
    And my confessions
    In my anguish and my pain
    Through my joy and my sorrow
    In the promise of another tomorrow
    Ill never let you part
    For you're always in my heart


    Påverka bloggen


    Godmorgon alla söta läsare! Sovit bra? Drömt om MJ kanske?

    Måste påminna er om att ni kan självklart skicka idolbilder, dikter kanske, maila oss om vad som helst! För det är bara kul. Och hjälp oss att göra bloggen bättre, säg vad vi ska ändra på, eller om vi ska skriva om nåt speciellt, det är fritt fram.

    Kram

    We are the world

     


    JÄVLA SÖÖÖÖÖÖÖÖÖT ! :O
    Det  var Michael som både skrev den och producerade den, underbara människa säger jag bara.



    EDIT: En läsare rättade oss lite, Lionel Richie var med och skrev låten.

    Citat





    "I don't want to be buried, I want to live forever"

    - Michael Jackson

    Visste du att...



    ... Michael tillägnade " Blood on the dancefloor" till Elton John och att det är det bästsäljande remixalbumet genom tiderna?

    ... Macaulay Culkin var med och designade Michaels nöjespark på hans Neverland Valley Ranch?

    ... Michaels favorit superhjälte var Morph från X-Men?

    ... Michaels favoritanimeradefigur var Pinocchio (EDIT: och Peter Pan)?

    ... Michael var ett fan av The Three Stooges?

    ... När Michael var liten var hans favorit böcker Rip Van Winkle och The Old Man and the Sea?

    Zuzuki commercial






    Jag får ryck! SÖTSÖTSÖT när han blinkar med båda ögonen.

    Captain Eo

    Michael Jackson var huvudpersonen i en 3-D film vid namn Captain Eo 1986. Filmen visades på alla Disney Theme Parks när den kom ut och under 90-talet.

    Filmen handlar om att Captain Eo (Michael) och hans rymdskeppsgäng har ett uppdrag att leverera en gåva till en ond alienledare, Witch Queen, till hennes hem. Captain Eo's gäng består av hans lilla medhjälpare Fuzzball, the double headed navigator, piloterna Idee och Odee, roboten Major Domo som har kontroll över säkerheten, den lilla roboten Minor Domo och den klumpiga elefantliknande figuren Hooter som alltid lyckas förstöra uppdragen.

    Filmen innehåller två låtar, som på den tiden var nya, "We are here to change the world" och "Another part of me". "Another part of me" dök upp på Michaels album "Bad" året efter.

    Filmen innehåller många specialeffekter så som lasereffekter, rökeffekter osv som är till för att publiken ska få en verkligare upplevelse. På grund av alla specialeffekter så kostade den 17 minuters långa filmen väldigt mycket pengar, $30 miljoner för att göra hela filmen. När filmen gjordes var det den dyraste filmen som nånsin gjorts som kostade mest pengar per minut, ungefär $1.76 miljoner per minut.




    Under inspelningen






    MIchael hälsar på ett sjukhus





    Klipp från filmen, "We are here to change the world"

    Come together

    God morgon :)




    Bilderna är från Come together videon, söta va?


                                        

                                                      
    Tycker han sjunger låten bätte än The Beatles, älskar rösten!

    Smooth Criminal

    Har man tråkigt så har man :D Gjorde en bild, inte värsta värsta men helt ok.


    Bloggdesign

    Nu undrar vi om någon vill göra en bloggdesign frivilligt åt oss , Det skulle uppskattas väldigt mycket ! ;D
    Vi vill ju ha en snygg design till våran MJ blogg ;)

    Vi kan göra något för dig/er som tack för hjälpen på era villkor !
    Vi vill också tacka för alla älskade kommentarer, dom
    värmer !


    Blanket är MJ's biologiska son?

    LONDON. Michael Jackson var yngste sonen Prince Michael II:s biologiske pappa.
    Det visar födelsebeviset enligt en brittisk tidning - som också uppger att hans surrogatmamma var en mexikansk sjuksköterska vid namn Helena.
    - Han tyckte om henne för att hon var attraktiv och verkade stabil och intelligent, säger en källa till Daily Mirror.



    Läs mer om det här

    Tips

    Vi fick ett bra tips från en läsare att lägga in den här låten! :)


    29 August 2009/The glove

    Vilka av er kommer den 29e augusti till sergelstorg (stockholm) och hyllar Michael Jackson? Vi är ju såklart där, det blir nog skitkul.
    Och vilka av er har köpt/ ska köpa the glove? Alla ska ju ha en sån på sig för att hylla honom :)

    Dom finns att köpa för 50 spänn på buttericks!


    Cute


    Så jävla söta klipp på michael !
    we love u

    Kanske den sötaste videon på MJ någonsin?



    Michael sjunger mörkt

    Vi har oftast fått höra Michael's "ljusa" röst och i hans låtar sjunger han ofta väldigt höga toner och sällan får vi höra hans mörka röst och när han sjunger låga toner. Här är ett unikt klipp från musikalfilmen "The Wiz" som Michael medverkade i 1979, där han sjunger med mörk röst!


    The Jacksons Variety Show

    Jackson-syskonen hade en egen TV-show som startade sommaren 1976. Programmet var en halvtimme långt och visades bara på onsdagar. Jermaine var det enda syskonet som inte var med i TV-showen, medan alla andra syskon var signerade till CBS var Jermaine signerad till Motown.

    Det här var den första showen där alla medverkande (förutom "the guest stars", gästerna till tv-showen) var syskon. I showen uppträdde bröderna sina Jackson 5 låtar. Michael var ledsångare och den som dansade mest, de andra bröderna var kör och bakgrunsdansare kan man säga. De gjorde också små sketcher där de skådespelade och där systrarna var med. Showen höll på i ungefär ett år, den avlsutadesden 9:e mars 1977. Showen var mycket populär och på senare år har fans försökt övertala CBS's producenter att släppa showen på DVD.

    Några som gästade showen var David Letterman, Tina Turner & Muhammed Ali.







    Jackson-bröderna dansar locking, Michael i svart tröja och mössa.



    Har lagt ut det här videoklippet förut men jag gör det igen, haha det är skitroligt!

    Sötisen

    Här kommer sötsöta bilder på MJ:




















    Oj det blev ett väldigt långt inlägg.. Bilder från mjjpictures.com!

    Michael Jackson impersonators

    Jag tycker det är intressant att kolla på personer som liknar Michael Jackson, och som är så lika honom att dom kan leva och tjäna pengar på det. En läsare nämnde en kille som är en "MJ-dubbelgångare" och då blev jag nyfiken så jag sökte runt lite på google och E'Casanova är ju läskigt lik MJ på vissa bilder, han lever på att han liknar MJ och han gör shower där han dansar och sjunger till Michael Jackson.






    Kolla här om ni är nyfikna!

    Här är massa klipp från andra grymma impersonators :)

    Vad tycker ni?

    Läsartips: About Off the Wall

     
     
    Michaels riktiga och stora genombrott skedde när hans femte studioalbum kom ut, "Off the Wall". En låt på skivan heter precis som albumet, Off the Wall. Låten blev Michaels tredje top-10 singel från albumet och den är skriven av Rod Temperton och producerad av Quincy Jones (Epic Records). Sången handlar om att man ska komma över problem och i låten sjunger Michael "So tonight gotta leave that nine to five upon the shelf, and just enjoy yourself". Låten kom på tionde plats på the Pop Singles Chart och på femte plats på Billboard Soul Singles Chart.

    Efter inspelningarna av "The Wiz" som producenten Quincy Jones var inblandad i, blev han och Michael goda vänner och Quincy gick med på att producera MJ's femte studioalbum. Michael samarbetade med andra låtskrivare som Paul McCartney och Stevie Wonder och Michael skrev också låtar själv, som "Don't stop 'til you get enough". Skivan fick bra kritik och vann en Grammy för det. Michael blev också den första artisten som hade fyra singlar från samma album som kom på top 10 på Billboard Hot 100 listan.

    Michael ville inte att skivan skulle låta som något av det gamla bandet The Jacksons's skivor, han ville skapa något nytt. Han ville ha mer kreativ frihet, som var något han inte fick på de andra albumen.

    "Don't stop 'til you get enough", "Rock with you" & den lugna balladen "She's out of my life" var Michaels populäraste hitar från albumet. Skivan sålde över 20 miljoner exemplar över hela världen och fick 7 x Multi Platinum i USA.


    Bloglovin'

    Nu kan ni följa oss med Bloglovin! Vi har skaffat en knapp där uppe i hörnet, så om ni vill hålla reda på oss och om ni vill följa våran blogg, så tryck där :) Hur enkelt som helst.


    bloglovin


    Eller så trycker ni bara där.


    Dagens bilder



    Älskar när han har Rock with You-dräkten på sig :)

    Bilder från Destiny Tour 1979

    Michael kan få nobelpris!



    Över 15 000 personer har skrivit på ett upprop på internet för att tilldela den döde popstjärnan Michael Jackson Nobels fredspris 2010.
    Uppropet startades av Anneliese Nichole Brown, en amerikansk student, som hyllar Jackson för hans humanitära engagemang.

    "Michael Jackson har utan tvekan förtjänat Nobels fredspris", skriver hon i en uppmaning till Nobelkommiteén.
    På internetsidan står det att Michael Jackson under hela sitt liv osjälviskt har engagerat sig för att kunna förbättra förhållandena för barn och för hela mänskligheten.
    "Det är nästan omöjligt att räkna de hundratals miljoner dollar som Michael har donerat till välgörenhet". "Michael Jackson har utan tvekan förtjänat Nobels fredspris år 2010", står det i uppropet som går att läsa i sin helhet på  www.petitionspot.com/petitions/mjnobelpeaceprize.

    Uppropet har som mål att få en miljon underskrifter, på tisdagskvällen hade mer än 15 000 personer skivit på. Men eftersom Nobelpriset inte kan delas ut till en person som avlidit, är uppropet redan dömt att misslyckas.
    Kandidaterna utses dessutom inte av privatpersoner utan måste nomineras av medlemmar från regeringar eller nationalförsamlingar, universitetsprofessorer, tidigare prisvinnare eller medlemmar i Nobelkommiteén i Norge, som får nominera åtta kandidater.
    I år är USA:s president Barack Obama och Frankrikes president Nicolas Sarkozy med bland de 205 kandidaterna till fredspriset. Vinnaren kommer att tillkännages 9 oktober.
    Källa: Expressen

    VI FÅR HOPPAS ÄNDÅ!

    Fråga till er

    En fråga till er läsare, skulle ni vilja att vi gör en frågestund där ni kan ställa frågor om Michael Jackson och så? Vi har funderat på det men vi är inte säkra, så därför behöver vi veta vad ni vill och tycker.

    Så vill ni att vi gör en frågestund nån gång? Det enda ni behöver svara är JA/NEJ.




    Thriller

    En läsare frågade om vi kunde berätta om låten Michael slog igenom med, då vet jag inte om hon menade när han var soloartist eller när han var med i Jackson 5 och det. Men istället skriver jag om det största säljande albumet genom tiderna som han slog igenom riktigt ordentligt med ! ;)



    I oktober 1982 så skrev och producerade Michael Jackson låten "Muscles" åt sin vän Diana Ross. Senare i november så släpptes det en "E.T.: The Extraterrestrial" som ljudbok med Jackson som berättarröst. Detta album fick senare ett grammy-pris.

    ‘82-‘85 Thriller-eran

    I december 1982 släppte han sin andra solo-skiva för Epic Records. Den fick till slut namnet "Thriller" och blev världens mest sålda skiva med 107 miljoner sålda idag. Albumet hade sju topp-10 hit-singlar. Musikvideorna till "Beat It" och "Thriller" var minst sagt revolutionerande och satte konceptet för framtida musikvideor. Den 13 minuter långa musikvideon till "Thriller" blev hyllad av kritiker och visades mycket på bl.a. MTV. Thriller-videons popularitet ledde till att man gav ut en VHS med namnet "The making of Michael Jackson's Thriller" och blev världens mest sålda musikvideo på VHS[8]. Albumet "Thriller" tillbringade 37 veckor på första platsen och fanns kvar på Billboard listan i 122 veckor[9].
     
    De som spelade gangsters i musikvideon till "Beat it" var riktiga gangsters som hade hyrts in för att skapa en mer realistisk känsla.


    The Jackson 5

    Michael Jackson började sjunga redan vid fem års ålder och fick snabbt rollen som ledsångare och petade då ner Jermaine. Föräldrarna Joe och Katherine upptäckte att bröderna hade musikalisk talang och började träna dem hårt. Tito visade sig vara bra på gitarr och Jermaine var från början ledsångare. Först hette gruppen "The Jackson Brothers" men ändrades senare till "Jackson 5". Joe blev deras manager och ordnade så att de fick spela på nattklubbar och talangjakter. Bröderna blev väldigt kända i hemstaden och efter att ha vunnit en stor lokal talangjakt så började de spela på mer professionella gig och de fick ett kontrakt på "Steeltown Records" där de spelade in och släppte sin första singel "Big Boy", som blev en regional hit. Jackson 5 turnerade ofta i Indiana. Bröderna vann ännu en talangjakt på Appollo Theater i Harlem där bl.a. Gladys Knight satt i publiken och blev väldigt imponerad. Hon rekommenderade gruppen till Motowns grundare Berry Gordy, men eftersom han redan hade en tonåring, Stevie Wonder, så var han tveksam till att signera fler tonåringar.



    Efter att ha spelat som förband till Bobby Taylor & The Vancouvers, som blev djupt imponerad av det han såg, så ordnade han en audition för Motown, där de spelade och sjöng James Brown-låten "I Got the Feelin'". Berry Gordy var inte med när de spelade men Bobby Taylor och Motown-anställde Suzanne de Passe spelade in auditionen på band och skickade den till Berry. Berrys tveksamhet försvann direkt efter att ha sett bröderna uppträda och signerade de direkt.

    Många av deras låtar var covers på andra Motown-artisters låtar såsom Sly & the Family Stones "Stand" och The Miracles "Who's Lovin' You", skriven av Smokey Robinson.

    1969 flyttade Gordy Joseph och Jackson 5 till Kalifornien, Joseph, Jackie, Tito och Jermaine fick bo hos Gordy medan Michael och Marlon fick bo med Diana Ross. Josephs fru Katherine fick bo kvar i Gary, med sina döttrar Janet, La Toya och Rebbie.



    Många av Jackson 5:s låtar var skrivna av "The Corporation" som bestod av Berry Gordy, Alphonzo Mizell, Deke Richards och Freddie Perren. The Jackson Five hade många framgångsrika år i Motown. Deras första stora hit hette "I Want You Back" (1969) som gick upp på förstaplatsen på den amerikanska Billboard-listan. Uppföljarna
    "The Love You Save", "ABC" och "I'll Be There" gick också upp på förstaplatsen. "Never Can Say Goodbye", "Mama's Pearl" och "Dancing Machine" blev också stora succéer.



    Nu när de hade blivit lite rikare och framgångsrikare så kunde Katherine och resten av familjen också flytta till Kalifornien, där de köpte en stor herrgård som de döpte till "Hayvenhurst".

    Jackson 5 hade nu blivit otroligt populära och de fick till och med sin egna tecknade serie.


    Efter 1972 så tappade Jackson 5 lite av sin popularitet, detta berodde på, enligt Joseph, att Motown inte promotade bröderna tillräckligt och att de inte fick skriva och spela in sina egna låtar, trots att de spelade alla instrumenten själva live. Joseph kände att Jackson 5 skulle kunna bli ännu mer populära och framgångsrika utan Motown och började leta efter ett nytt skivbolag.

    1976 så lämnade de Motown, efter att ha släppt ca 11 skivor som sålt i över 100 miljoner exemplar, och skrev på för Epic Records
    Därefter kom The Jacksons.



    Det här blev väldigt långt men här är den mesta informationen om Jackson 5!
    Det var ett tips från en läsare.

    Michael goes beatboxer

    Visste ni att Michael kunde beatboxa? Yes det kunde han! Han kunde så mycket, han var en sjukt kunnig människa. Om man kan dansa, sjunga, beatboxa, rita, se bra ut och vara en bra människa samtidigt, måste man vara nåt sorts mirakel ju. Det var han också, för det går ju fan inte att en kille ser bra ut och är så underbar och snäll samtidigt, det vet man ju. Därför var han så speciell, det är svårt att förklara men han var liksom något utöver det vanliga, på ett bra sätt såklart.









    Face to face



    "Ever since I was a little boy, I had dreamed of creating the biggest-selling record of all time"

    - Michael Jackson

    IDOLBILD


    En idolbild från Princessbling.blogg.se. Tack! :)

    Michael är begravd



    Michael Jackson är begravd - fem veckor efter sin död. I kontrast till sitt liv i rampljuset begravdes Michael Jackson i all stillhet uppger The Mirror och Daily Star. Enbart de närmaste vännerna och familjen närvarade under torsdagens ceremoni.


    Familjen var noga med att inte avslöja var och när begravningen skulle hållas. Om gravplatsen blir känd för allmänheten kan familjen, enligt The Mirror, flytta Michaels kvarlevor – allt för att skydda stjärnan. Man är rädd att tusentals fans kommer att vallfärda till graven och kanske skada eller plundra den.
    – Även familjens närmaste rådgivare visste inget om begravningen förrän några timmar innan den gick av stapeln, säger en källa till Daily Star.

    Sluten ceremoni

    Familjen beslöt att hålla en sluten ceremoni vid begravningen eftersom de höll en offentlig minnesstund för stjärnan, i Los Angeles, strax efter hans död. Den här stunden var enbart för de som verkligen stod Michael nära.
    – Efter den storslagna minnesceremonin var familjen i stort behov av att få säga adjö helt privat, utan kamerablixtar, säger en källa till Daily Star.

    Lämnade hjärnan

    Michaels kvarlevor har obducerats flertalet gånger för att kunna fastställa vad som egentligen orsakade stjärnans död – förra veckan lämnade förundersökningsledarna slutligen tillbaka hans hjärna till familjen. Enbart några timmar efter det beslöt sig familjen för att det var dags att låta Michael vila.
    – Det hölls ingen bönestund, inga tal, alla närvarande sa sina egna, tysta farväl till stjärnan, säger en källa till Daily Star.

    Källa: Expressen


    Michael forgets what to do


    Frida tipsade oss om det här videoklippet som vi faktiskt inte hade sett förut :D Tack!

    Michael glömmer bort vad han ska göra, haha så söt :')

    (Höj volymen för ljudet är ganska dåligt)



    Visste du att...



    ... Michael älskade mexikansk mat?

    ... Michael vann 13 Grammy Awards?



    ... Billie Jean var den första musikvideon gjord av en svart som spelades på MTV?

    ... Michael fick en kungligtitel i Ivory Coast 1992?



    ... Michael spelade in en röst en gång till ett avsnitt av The Simpsons?

    ... Michael är gudfar till Nicole Richie?



    Dirty Diana live in pictures






    Läsartips: About Jam



    Jam - Michael Jackson


    Jam finns på Dangerous-albumet (1991) och man kan säga att låten är en blandning av funk, dance och rap eller funk hiphop. I låten rappar också Heavy D som gör att låten blir just funk hiphop. Låten handlar om hur världen har försämrats och om hur man ska hjälpa till för att göra den bättre. Många kanske inte visste det eftersom att musikvideon inte är kopplad till låttexten.

    Musikvideon utspelar sig inomhus på en basketplan. Michael ska försöka lära basketlegenden Michael Jordan (Den andra MJ) att dansa och Michael Jordan ska lära Michael att spela basket. Michael sa i en intervju när han talade om när de skulle göra musikvideon: "We were about to see some of the best and some of the worst". Michael menade att han kanske är bra på att dansa, men inte på att spela basket och Michael Jordan kanske är bra på basket, men inte på att dansa. I musikvideon finns också några specialeffekter, bl. a där Michael tar bollen bakom sig och skjuter in den i korgen med foten.



    Klicka här för att se Michael när han pratar om musikvideon och hur dom gjorde den osv.



    Musikvideon


    http://www.azlyrics.com/lyrics/michaeljackson/jam.html

    Klicka där för att läsa låttexten

    Heal the World

    Heal the World är skriven och sjungen av Michael Jackson som de flesta vet. Den finns i albumet Dangerous och släpptes 1992 som singel. Den kom även med på skivan HIStory som släpptes 1995.

    Budskapet i sången som Michael vill ge ut till världen är att vi borde tänka om och kämpa för att få fred, videon visar krigsdrabbade barn, alltså för att många ska inse hur det egentligen står till. Låten handlar om krig och de krigsdrabbade barnen, för att han menar att barnen är våran framtid, han skänkte pengar till barn som var sjuka. Han räddade också många barns liv med sina egna pengar, just för att de/vi är våran framtid, dom ska leva.

    Heal the world är en av de låtarna han blev mest nöjd med. Och jag förstår honom, texten är underbar och hela låten, och meningen med den.
     




    ''Its staggering what a person can do if they only try''-Michael jackson


    From the beginning





    I Gary, Indiana, var Michael uppvuxen som barn.

    Katherine och Joe gifte sig den 5 november 1949 och flyttade till ett litet hus med endast 2 rum på 2300 Jackson Street. Joe var med i bandet The Falcons, men det rann sen ur sanden och han började arbeta som stålverksarbetare istället. Katherine och Joe fick 10 barn (varav ett dog under födseln) under åren 1950 - 1966 och alla skulle växa upp och bli musiker av något slag. Tillslut bodde 9 barn och 2 föräldrar i det lilla huset, det var trångt men familjen höll ändå ihop.

    Joe startade bandet The Jackson 5 till sina fem äldsta söner år 1964, Tito, Jackie, Marlon, Jermaine och Michael. De fick många hitar och bandet blev väldigt populärt under 70-talet. Dom fick hitar som "I want you back", "ABC", "I'll be there", m.m. Efter det kom den minsta brodern in i bandet, Randy, samtidigt ändrade de namn till "The Jacksons". Efter The Jacksons bestämde sig ledsångaren Michael att försöka sig på solokarriär. Michael blev den populäraste och kändaste av alla syskon, därefter kom lillasyster Janet.

    (Det här är vårat 100:e inlägg, WOHOOO :D)

    Värd att läggas upp på bloggen!


    Visste du att...



    ... MC Hammer en gång utmanade Michael att dansa emot honom, som en danstävling? Han sa att han skulle "beat it" och Michaels respons på det var: "I've seen your videos and every single dance move you use, you got off of me".

    ... Michael var vegetarian?

    ... Michael beskrev sin nära vän Elizabeth Taylor såhär: "a warm cuddly blanket that I love to snuggle up to and cover myself with.”?

    ... när Michael var liten brukade han lägga spindlar i La Toyah's säng?

    ...ett besatt superfan begick självmord år 1984 för att hans mamma vägrade tillåta honom att operera sig för att se ut precis som Michael? (Jag som trodde att jag var jävligt besatt :s)

    ... Michael beskrev sin egen röst som "Minnie the Mouse's" röst?

    Vi behöver ideér!


    Fortsätt kom med förslag på vad ni vill att vi ska skriva om, det är lättare att skriva om vi vet vad ni läsare vill läsa om. Vi vill att bloggen ska bli så bra som möjligt så därför behöver vi tips. Kom med vad som helst :)

    Och glöm inte att ni kan skicka in bilder & texter till oss som ni vill att vi ska publicera, [email protected]!

    Michael Jackson

    En tjej skrev i en annan blogg att vissa säger att Michael betedde sig som ett barn ibland.

    Michael kunde göra det när han ville, som när han var med barn, det var också därför många barn klängde på honom och sprang efter honom vart han än gick för dom såg han som sin bästa vän. Då kunde han ha kul på ett barnsligt sätt som ganska många vuxna kan ha. Tex ha vattenballongskrig och så som vi skrev i ett annat inlägg.

    Men när han var med vuxna så var han som vilken vuxen som helst. Som när han var ute med kompisar, och ja, allt som kompisar gör ! och när han skrev sina låtar, mycket speciella var dom, han hade en tanke bakom dom. Och hans egna stil och dans, själva imagen,han var otroligt intelligent.


    Han var en väldigt speciell människa, som hade kul och gjorde precis vad han ville när han verkligen ville det. Det beundrar jag han för. Många människor vågar inte, men det gjorde han, och det gillade folk.


    Det finns så mycket han gjorde för världen, och han ska alltid kommas ihåg, och han kommer alltid finnas, även om han inte finns här med oss.

    Let our spirits never die - Michael Jackson




    MJ's kännetecken

    Många stjärnor i nutiden inspireras och fascineras av MJ's stil. Han bar ofta glittriga och uniformliknande kläder och vissa saker han bar, kom att bli hans kännetecken som en helv värld skulle känna igen honom för (förutom hans musik såklart).

    Han hade en unik stil som ingen annan människa i världen skulle kunna kopiera och få det att se lika bra ut som det gjorde på MJ. Han byggde upp en image som jättemånga sångare/dansare strävar efter, och de "trenderna" han kom på, skulle nog ingen annan kunna komma på förutom honom.

    Så vad är nu hans kännetecken?



    - Tejpen på fingrarna och den bandage liknande saken runt armen

    Många undrar varför han egentligen har det och många undrar om det är för att han har gjort illa sig, och det har jag också undrat ganska länge nu. Men det är bara mer en stilgrej att ha så för honom, det är hans grej liksom ;)


    - The Glove (handsken)

    Den glittriga handsken är en klassiker, det är nog den de flesta vet om och lägger märke till. Rykten har sagt att han bar den på höger hand eftersom att han hade hudsjukdomen vitiligo som skapar vita fläckar över hela kroppen, och att han då ville dölja en vit fläck på höger hand. Kanske stämmer, men det verkar lite konstigt eftersom att han inte hade handsken på sig jämt, men det är nog bara en stilgrej det med tror jag.


    - Hatten

    Hatten är också en klassiker. Man har ofta sett Michael bära hatt och hattarna brukar vara vita eller svarta, oftast svarta. Men den är inte bara hans image, utan hans personliga stil också. På hans hemmagjorda videofilmer bar han också hatt då han inte stod på scen.




    - Uniformen

    De  uniform liknande kläderna var nog både hans image och hans personliga stil eftersom att han brukade ha på sig såna kläder även när han inte stod på scen. Det var alltid mycket glitter och guld på hans kläder och han hade ofta för korta "kostymbyxor" på sig och vita strumpor, ibland glittriga de med, och svarta loafersskor till det. På scen bar han ofta rymdskepps liknande kläder.


    Visst är hans stil helt underbar? Så jävla grym..

    Michaels vän pappa till Paris?

     

     

    LONDON. Michael Jackson lämnade tre barn efter sig. Nu träder hans vän Mark Lester fram och säger:

    – Jag tror att jag är pappa till Paris.

    Den före detta barnstjärnan Mark Lester, 51, var Michael Jacksons närmaste vän. I en stor intervju med News of the World i dag berättar han att han kan vara pappa till ett av popstjärnans tre barn.

    ”Jackson var asexuell”

    Enligt Lester bad Jackson honom 1996 att donera sperma. Michael ordnade en tid på en privat klinik i London åt vännen.

    – Jag gav Michael mina spermier så han skulle kunna skaffa barn. Han ville så gärna ha barn men han tyckte det var svårt att ha sex. När han var i 16-årsåldern hoppade en kvinnlig barnstjärna på honom naken på ett hotellrum och han blev väldigt rädd.

    – Jag skulle inte säga att Michael var bög. Snarare asexuell, säger Lester till News of the world.

    Mark Lester är gudfader till alla Michael Jacksons barn. Paris, 11, är, enligt Lester, mycket lik hans egen dotter Harriet, 15.

    – Jag tror att Paris är min dotter. Jag har definitivt ett speciellt band med henne.

    Paris föddes i april 1998 och hennes mamma Debbie Rowe erkände efteråt att hon blivit gravid genom insemination av en anonym donator.

    Orolig för vårdnaden

    Mark Lester vill nu göra ett faderskapstest. Han är orolig att den nära kontakt han haft med Michaels barn kommer att upphöra nu när Michaels mamma fått vårdnaden.

    – Jag tycker det är viktigt att ha kontakt. Jag älskar dem så mycket.

     

     

     


    Darin sjunger MJ medley på grönan

    Missade ni Darin när han sjöng Michael Jackson igår på Grönan (Sommarkrysset), kolla här då.


    Jag tycker han var helt okej, men inget som ens kan jämföras med originalet, Darin är en liten fjutt jämfört. INGEN kan göra det bättre än the King of Pop himself :)

    Thriller

    Min data är pajj! Ingen aning om varför, så jävla irriterande.. Men jag ska ändå försöka blogga lika mycket, hoppas att det fixar sig snart. Sitter framför en annan data just nu. Det dåliga är också att om datan inte går att fixa så försvinner alla 126371371 på MJ på min data :(






    Fortsätt ge oss förslag på vad vi ska skriva om för att förbättra bloggen ;)



    Happy days


    Bilder från bad-inspelningen















    Michael laughing

    Vi börjar dagen med ett gulligt videoklipp där MJ skrattar, så gulligt och skönt skratt! :D


    Idag blir det troligtvis mycket uppdatering, så förvänta er många inlägg ;)


    Handsome? HELL YEAH!

    NEJJJ VAD SÖT!


    Im melting..

    Visste du att...

    ... Michael var bra kompis med McCaulay Culkin? (Killen från Home Alone filmerna) Han var med i låten "Black or White" i början och han var ofta på Neverland med Michael och hans familj. Han var med Michael på en hotellbalkong en gång och alla skrikande fans stod där nere. McCaulay fyllde en vattenballong där Michael skrev sin autograf och så kastade han ner ballongen till fansen. Dom gjorde bus tillsammans och var BARA kompisar, vissa tror ju fortfarande att han var pedofil men det är ju bevisat att han inte var det.



    Neverland Ranch

    Ännu ett läsarförslag som ville att vi skulle skriva om Neverland, självklart ska vi det.

    Neverland var Michaels hem/nöjespark ändå från 1988 till 2005. Ranchen heter egentligen "Neverland Valley Ranch" och den är döpt efter Peter Pans "Landet ingenstans", eftersom att Peter Pan var Michaels favorit disneyfigur. Ranchen ligger i Los Olivos (Santa Barbara County i California). I ranchen finns många olika saker, ett tivoli med karuseller, ett zoo, en stor golfbana, en bio/teater och annan underhållning. Neverland är stort och ytan är över 11 km2.

    Familjer fick komma dit och göra vad de ville, åka karuseller, kolla på djuren och umgås med varandra. Michael bjöd ofta in barn, bland annat sjuka barn, för att han ville att dom skulle få en chans att ha kul nångång, och han ville ge dem det han aldrig fick som barn.

    År 2005 sa MJ att han inte tänkte återvända till Neverland eftersom att han tyckte att poliserna som hade sökt igenom huset under anklagelserna för pedofili hade förstört egendomen med ranchen. Året efter stängdes Neverland ned.





    About Dirty Diana

    Vi har fått jättemånga tips och flera som undrar om vi inte kan skriva om vissa låtar. Tänkte skriva om Dirty Diana nu, eftersom att det var nån som ville veta vad låten handlar om och så :)

    Dirty Diana, från albumet Bad (släppt 1988), handlar om en groupie, som kallas  "Dirty Diana". MJ sjunger om att han inte vill "trampa i fällan", att Diana förför alla kända män för att själv bli känd, men att Diana ändå lyckas fånga honom. Han försöker få bort henne och sjunger om att han ringer hem till sin flickvän och säger att han mår bra, försäkra henne om att han är okej, men Diana tar luren ifrån honom och säger "He's not coming back because he's sleeping with me" , så slutar alltså låten. Man får tolka slutet hur man vill, kanske föll MJ för Diana eller så gick han väl hem till sin flickvän, det vet man inte riktigt :) Vad tror ni? Läs låttexten, det är lättar att förstå då :D

    Rykten har sagt att låten är baserad på en affär mellan Diana Ross och honom, men det förnekades senare och visade sig vara falskt.





    You'll Never Make Me Stay
    So Take Your Weight Off Of Me
    I Know Your Every Move
    So Won't You Just Let Me Be
    I've Been Here Times Before
    But I Was Too Blind To See
    That You Seduce Every Man
    This Time You Won't Seduce Me

    She's Saying That's Ok
    Hey Baby Do What You Please
    I Have The Stuff That You Want
    I Am The Thing That You Need
    She Looked Me Deep In The Eyes
    She's Touchin' Me So To Start
    She Says There's No Turnin' Back
    She Trapped Me In Her Heart

    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, No
    Dirty Diana
    Let Me Be!

    Oh No . . .
    Oh No . . .
    Oh No . . .

    She Likes The Boys In The
    Band
    She Knows When They Come To Town
    Every Musician's Fan After
    The Curtain Comes Down
    She Waits At Backstage
    Doors
    For Those Who Have Prestige
    Who Promise
    Fortune And Fame, A Life
    That's So Carefree
    She's Saying That's Ok
    Hey Baby Do What You Want
    I'll Be Your Night Lovin' Thing
    I'll Be The Freak You Can Taunt
    And I Don't Care What You
    Say
    I Want To Go Too Far
    I'll Be Your Everything
    If You Make Me A Star

    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, No
    Dirty Diana . . .
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, No
    Dirty Diana . . .
    Diana!
    Diana!
    Dirty Diana!
    It's Dia . . .Aa . . .Aa . . .
    Come On!

    She Said I Have To Go Home
    'Cause I'm Real Tired You See
    But I Hate Sleepin' Alone
    Why Don't You Come With
    Me
    I Said My Baby's At Home
    She's Probably Worried
    Tonight
    I Didn't Call On The Phone To
    Say That I'm Alright

    Diana Walked Up To Me,
    She Said I'm All Yours
    Tonight
    At That I Ran To The Phone
    Sayin' Baby I'm Alright
    I Said But Unlock The Door,
    Because I Forgot The Key,
    She Said He's Not Coming
    Back
    Because He's Sleeping With
    Me

    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, No
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana, Nah
    Dirty Diana . . .
    Come On!
    Come On!
    Come On!
    Come On!

    NU BLIR DET MER UPPDATERING!

    Nu är jag hemma igen! Och nu blir det jättemycket uppdatering :) Har varit dålig uppdatering, men nu är vi på g igen.

    Tänkte svara på en fråga, nåra har undrat om vi inte kan lägga ut bilder på oss, bloggen är tillägnad MJ och vi bestämde när vi skapade bloggen att  bloggen inte skulle handla om oss, utan bara om MJ, som en hyllning. Så vi lägger inte ut några bilder nu iaf :) Kanske nån annan gång, man vet aldrig! ;)

    NU BLIR DET INLÄGGSBOMB!


    Michael jackson Dirty Diana


    JAG SÄGER BARA FYFAAAAAN VAD HEEEEEEEEET ! :O

    Haha jag ursäktar den dåliga uppdateringen men jag har varit mycket borta nu, och jag blir mer taggad att uppdatera när min bloggpartner kommer tillbaka.

    Kom med tips och så! Jag har ganska många inlägg nu jag vet att jag ska skriva, så dom kommer imorgon eller i övermorgon! så håll utkik ;)

    Last rehearsal


    Blir tårögt när jag ser den här, likadan som alltid förr ! han ser lika fräsch ut som vid Bad-tiderna...

    Han var ju i jättebra form och allt, skulle göra 50 konserter så han skulle ju dansa mycket, men i den här videon ska han dansa ganska långsamt som han gör där.
    Han skulle ju uppträda andra låtar som han dansar mer i, som tex billie jean !
    Men kolla,alltid lika bra...
    han dog 2 dagar efter det här, it breaks my heart :/


    Läsartips

    Det var någon som frågade om vi kunde skriva lite om Neverland, såklart kan vi det!
    men det får bli imorgon, såklart måste vi ha neverland med här i bloggen, Allt om Michael ska vara med !
    Kom gärna med massa idéer som vi kan skriva om, er önskan är våran lag ! ;D



    She's out of my life


    Någon undrade om vi kunde skriva om She's out of my life.
    Michael menade tydligen något med den här låten, för under inspelningen av den så började han gråta, han kunde inte hålla sig. Så efter några gånger när dom försökte lät dom det vara med , och därför ''gråter'' han när han uppträder den live!

    Förlåt att vi har varit oaktiva dom senaste dagarna men vi har haft mycket att göra, det är bara jag som bloggar till söndag, min kompis kommer hem då. Men nu börjar vi igen !
    Bäst för er att ni följer den!
    haha nejdå ;)

    Läsartips

    En läsare frågade om hur vi upptäckte Michael Jackson och började tycka om honom.

    Vi har ju vetat vem Michael Jackson är ända sen vi lärde oss att gå. Vi har växt upp med hans musik och hans dans, tex när alla försökte göra Moonwalk!

    Men hur vi började gilla honom, det har vi alltid gjort, alltid tyckt hans låtar varit bra och så, bara alltid gillat honom!

    Men efter hans död så hör man mycket om honom, mycket bra grejer han har gjort, och hans låtar spelas överallt, på radion tex.
    Därför har man/vi börjat uppskatta mer av allt han gjorde, som vi inte vetat om innan. För man är så van vid att han lever, och tar förgivet att han alltid ska leva.

    Det är en annan sak ifall vi inte skulle tyckt om han innan, och tycker om han nu, för det är riktigt fult tycker jag.

    Michael har alltid vart en inspiration för världen, och vi har alltid älskat hans musik !
    Rest in peace King of Pop
    1958-2009


    "Han "dog" flera gånger"


    LONDON. Han fick återupplivas tre gånger de sista 18 månaderna av sitt liv.

    Han levde på lånad tid, säger en tidigare anställd.

    Michael Jackson hade flera drogkollapser.

    Enligt en tidigare anställd var Jackson nära att dö vid inte mindre än tre tillfällen under sina sista 18 månader i livet.

    Samtliga gånger ska det ha berott på en drogöverdos.

    - Jag har blivit allt mer övertygad om att han levde på lånad tid, säger källan till Sunday Express.

    Läs mer här


    "Murrays assistent kan ha gett MJ dödssprutan"

    Jag såg att det var nån som undrade om vi kunde skriva om "assistenten som gav MJ dödssprutan" och det är klart vi kan :)



    Det finns nu nya uppgifter om att Conrad Murray's (MJ's personliga läkare) assistent kan ha gett MJ dödssprutan. När Conrad låg och sov bad Michael om mer medicin och det är då man tror att assistenten ska ha gett honom mer. En tidning har avslöjat att Conrad Murray ska ha erkänt att han gett Michael det starka sömnmedlet Diprivan som innehåller Propofol samma dag som han dog. Men tidningen säger att det inte var det som dödade honom. Michael gick och la sig efter dosen och när han vaknade märkte han att Conrad fortfarande sov. Michael kände då att medicinen börjat gå ur kroppen och det var då han bad om mer medicin av Conrads assistent. Då ska assisenten ha gett honom det smärtstillande medlet Demerol och tidningen The Sun påstår nu att det var för kort tid mellan doserna och att det ska ha orsakat hjärtstilleståndet.

    När Conrad vaknade var Michael redan död, han försökte återuppliva honom, men utan något resultat. Conrad har nu förhörts många ggr av polisen och de har också gått igenom hans hem och i hans klinik där de hittade just Diprivan. Diprivan används bara i sjukhus för att söva patienter inför operationer och bör bara hanteras av utbildade narkosläkare.

    Conrad Murray riskerar att åtalas för dråp.

    Självklart ska man inte tro på allt det tidningarna skriver, det sa Michael själv och alla nyheter vi skriver som kommer från Aftonbladet, Expressen osv. ska man ta med en nypa salt. för allt behöver inte vara sant som dom skriver. Vi tror att dom flesta vet det här, men bara som en påminnelse.

    HAHAHAHAHA gråter av garv


    Fan vad snygg MJ var på bilden, och sen  .. ja vad tycker ni? :D

    BILDBOMB 2!






    ByggjobbarN ^^













    BILDBOMB! Jackson 5/Michael Jackson































    HAHAHAHA, söta bilder va? Long time ago :')

    Top 15 fick det bli, haha

    Jag kan skriva mina top 10, inte för att ni kanske bryr er men ändå !.. Jag kan inte välja, men nummer 1 till 4 gillar jag lika mycket! skulle vilja göra en längre lista för jag älskar alla hans låtar,haha..

    1.You rock my world
    Älskar allt med den låten, dont know why, det är bara typiskt min musiksmak.

    2. Speechless
    Den är så jvla underbar ! texten alltså, jag börjar gråta av den, haha...

    3. Man in the mirror
    Den ger ett ''meddelande'' som jag skrev i en annan text till världen, allt med den är också så jävla bra, gillar melodin och allt.

    4. Rock with you
    Han är skitsöt på musikvideon! älskar den låten, blir glad av den.

    5. You are not alone
    Börjar gråta av den med (mes), den är så himla fin.

    6. Dirty Diana
    så jävla HET när han uppträdde den live ! men som min bloggpartner säger, det är som en liten historia i låten, älskar soundet också.

    7. The way you make me feel
    ÄLSKAR musikvideon, soundet, texten och allt, en av dom få låtar som gör mig riktigt riktigt glad.

    8. Billie Jean
    Blir glad av den ,en klassiker, så jävla grym när han uppträder den live.

    9. They dont really (?) care about us
     
    Den har en mening, älskar texten , JAG tror att den är lite menad till sin pappa som det låter som , men texten och allting, den är väldigt genomtänkt, som i princip alla hans låtar är.

    10. Black or White
    Det finns en mening bakom den låten, blir riktigt glad av den( som alla andra dårå..) Den är skitbra.

    11. Heal the world
    texten i den här låten är underbar, det ger ett meddelande som Man in the Mirror också gör till världen. Han ville att vi skulle göra världen till en bättre plats, och att folk verkligen ska lyssna på det här. Den är viktig tycker jag, den får många människor att tänka om.


    12. Beat it
    Har lyssnat sönder den låten nu, så det hamnade här nere, men kommer alltid tycka den är lika bra. Gillar texten och dansen och allt.

    13.Thriller
    Blir glad av den, musikvideon och allt är skitbra, allt jag kan säga, den borde vara högre upp på listan men som sagt, det är väldigt konstig ordning, den är ju en klassiker!

    14. Human Nature
    Genomtänkt, jättebra låt. Love it !

    15. Smooth criminal
    Så jävla grym låt! musikvideon och allt, gillar hans röst i den här låten.




    Topp 10

    Nu är det här kanske inte vad min bloggpartner tycker, men vad jag tycker i alla fall, den ena av oss!

    Det är skitsvårt att välja, nästan omöjligt, för jag tycker att nästan alla låtar är bra, men jag ska försöka. Det kanske inte blir i ordning, men dom låtarna jag gillar mest skriver jag upp.

    1. Billie Jean, det är en låt jag alltid gillat, sen jag var liten faktiskt. Min pappa lyssnade mycket på MJ och jag kommer ihåg för några år sen när min pappa visade mig massa videoklipp på MJ när han uppträdde den här låten, och pappa skulle försöka göra moonwalk...... Och jag försökte ju självklart eka efter. Men när jag var mindre så tyckte jag att det var lite konstigt att han hade för korta byxor, men  jag fattade ingenting då! Det var hans stil och nu tycker jag att den är skitgrym. Jag älskar texten och melodin och ja allt med låten tycker jag är bra.

    2. Heal the World & Man in the Mirror, det är nog de bästa låtarna MJ har gjort som handlar om världen, naturen, världens barn och allt det där. Jag får en speciell känsla av Heal the World när jag hör den för när jag fick höra att MJ var död så satt jag i bilen och då kom den här på radion. Den är så fin för ingen annan sångare skulle ta sig tiden att skriva en låt(ar) om att man ska förändra världen och så.

    3.  Thriller, blir skitglad av låten och jag tror inte att det är många som undrar varför. Skön helt enkelt.

    4. Human nature, har verkligen genomtänkt text. Jag fattar inte hur man kan skriva sådär bra låttexter, beundrar dom som kan skriva låtar för det skulle fan inte se bra ut om jag skrev en, har så jävla dålig fantasi när det kommer till sånt. Och hans röst i låten, jag dör.

    5. Rock with You, jag vet inte vad jag ska skriva om den här låten, älskar den på nåt sätt bara. Kanske för att texten och flowet är så bra? Men alla hans texter är ju bra! Känner att jag måste skriva nåt nytt nu..

    6. Beat it, får jag inte glömma. Den är lite rockig sådär och även fast jag egentligen inte gillar rock så älskar jag den här, det är bara MJ som kan göra rock bra. Och plus så diggar jag dansen i videon, och dansen som dom där killarna som ska bråka kör, dom dansar och bråkar samtidigt, fan vad smart! 

    7. Dirty Diana, lätt en av MJ's bästa låttexter. Det är som en historia i den och det är det jag gillar, och den här är också rockig and i looooooove it.

    8. The Way You Make Me Feel, älskar i början av videon när han sjunger YOU KNOCK ME OFF OF MY FEET NOW BABY! WOOOOOOOH, och så börjar låten. Så diggar jag hans juckningar i videon också :D Låten sätter sig på hjärnan, galet skön.

    9. Who Is It, han har mörkare röst i låten, det har han ju på hela Dangerous skivan iofs men i alla fall, i like it för man har ju mest hört hans ljusa röst, och hans "high-pitched-voice" när han sjunger. Och basen i låten är bäst, texten vet ni nog vad jag tycker om.

    10. You Rock My World, bästa låten på hans sista album. Inte hans stil direkt och man hör att låten är "ny", men det är ju bra med lite förändring ibland och han lyckades.




    En liten sammanfattning av M.Jacksons liv.

    Michael Joseph Jackson föddes 29e Augusti år 1958 i Gary,Indiana. Och dog 25e Juni år 2009 i Los Angeles, Kalifornien.  Michael var en sångare, dansare, låtskrivare, producent och skådespelare. Han gjort en enorm inverkan på musikindustrin, han kallas därför ''The King Of Pop'' alla hans musikvideor har gjort succé, han blev också känd för sitt privatliv. 

    Hans karriär började år 1964 då gruppen Jackson 5 startades tillsammans med hans bröder. Hans solokarriär påbörjades år 1971 medans han fortfarande var med i gruppen. Hans album ''Thriller'' som släpptes 1982 är det mest sålda albumet genom tiderna och har sålt mellan 65 och 105 miljoner exemlpar. Dom 4 albumen Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) och History (1995) är en av de mest säljande albumen i världen.

    På 80-talet började Michael Jacksons musikvideos visas på MTV, bla Beat it, Billie Jean, Thriller, Black or White och Scream. Danssteget Moonwalk använde han ofta i sina uppträdanden, som blev känt över hela världen och massa männsikor har försökt göra likadant.

    Michael Jackson har skapat en helt egen stil , han skrivit nästan alla sina låtar själv och reste också runt i världen och skänkte pengar till sjuka människor. Han är väldigt älskad av sina närmaste som beskriver honom som en av dom snällaste personerna dom träffat i hela sitt liv. Han skrev också låtar som ''Heal the world'', Earth Song , We are the world som han också producerade och samlade massa artister för att medverka i den, för att sprida ut ett ''meddelande'' över världen för att folk ska förstå att man måste göra något åt allt vi förstör, och allt ont som händer i världen. Han ville göra en förändring i världen. Många Hiphop-, pop- och RnB artister har blivit inspirerade av Michael Jackson, och Michael har fått inspiration från bland annat James Brown och Jackie Wilson.

    Michael Jackson blev inskriven i Rock n Roll Hall of Fame 2 gånger, en gång med The Jackson 5 och en gång när han var soloartist. Han blev också inskriven i Songwriters Hall of Fame.

    Michael dog oväntat den 25e Juni år 2009 i sin lägenhet i Los Angeles.

    Michael Jacksons nummer 1 singlar (Listan tagen från Wikipedia, men texten har jag skrivit själv med Wikipedia som hjälp, en del av texten utan Wikipedia som hjälp.)

  • Ben (1972)
  • Don't Stop 'til You Get Enough (1979)
  • Rock With You (1980)
  • One Day in Your Life (1981)
  • The Girl is Mine (1982)
  • Billie Jean (1983)
  • Beat It (1983)
  • Say Say Say (1983)
  • I Just Cant stop Loving You (1987)
  • Bad (1987)
  • The Way You Make Me Feel (1987)
  • Man in the Mirror (1988)
  • Dirty Diana (1988)
  • Another Part of Me (1988)
  • Black or White (1991)
  • Remember the Time (1992)
  • In the Closet (1992)
  • You Are Not Alone (1995)
  • Earth Song (1995)
  • Blood on the Dance Floor (1997)
  • One More Chance (2003)
  • Wanna Be Startin' Somethin'
  • Leave Me Alone 
  • Liberian Girl 
  • Remember the Time
    Give In To Me
    Scream
  • They Don't Care About Us

    Stranger in Moscow


    världens finaste léende :)
    Rest In Peace Michael Jackson <3


    fynden runt sängen


    FYNDEN RUNT SÄNGEN


    Brevid sängen:
    4 Latexhandskar
    2 FIJI-vattenflaskor, kändisarnas favoritvatten
    Telefon
    Glasögonfodral
    Kirurgtejp
    Sterila bomulls-tussar
    Halvdrucken flaska apelsinjuice
    På sängen:
    Avtryck i kudden efter Jackos huvud
    Inkontinensskydd
    Stadband
    Radband
    En tandkrämstub i sin förpackning
    Broderad kudde
    En cd eller dvd
    En docka som vanligtvis satt på sängen
    Nedanför sängen:
    Instruktionspapper
    Pump för att underlätta andning

    Det här var "fynden" dom hittade runt MJ's säng när han dog.

    Källa: Expressen


    Bloggtorka?



    Vi har inget att skriva om just nu, inget vi kommer på,ibland är det bara så. Men ni får komma med idéer och tips till oss, så skriver vi det!

    Michael jackson lever?...


    ...Naej ! Alltså förut när dom la ut den här videon i tidningarna och på nätet, vad tänkte dom mer om jag får fråga? Alltså Michael kan ju inte fejka sin död, dom ser ju om han andas eller inte. Och han kan inte säga till sitt hjärta att sluta pumpa på något sätt när han ligger på sjukhuset.

    Det verkar som dom vill ge fansen hopp om att han kanske lever, men själv tycker jag bara det var så onödigt!
    Fast man önskar ju att det är sant :(...


    SÖÖT

    Läsar-förslag


    Nån ville att jag skulle skriva om nån MJ-låt och vad den handlar om osv :) Så nu gör jag det.

    Smooth Criminal - MJ
    Den sjunge singeln från albumet "Bad" och det speciella med den låten är att i videon så lutar sig MJ och hans bakgrundsdansare framåt överdrivet långt som inte går egentligen. Men MJ har sagt att de uppfunnit och användt speciella skor som gör så att man fastnar på nåt sätt i dansgolvet och gör att det blir möjligt. "The lean" kallas det. MJ har uppträtt låten på sina världsturnéer så som "Dangerous tour", "Bad tour" och "History tour".

    Låten ska utspela sig i en gammal nattklubb i Chicago på 40-talet där Michael sjunger och dansar omkring. Den finns en lång och en kort verision av låten, "Moonwalker version" är den långa och den vanliga som är kort. Den långa är som en kort film där MJ är med nåra barn och dom hittar ett ställe där en "ond" man  är och hans plan är att försöka göra alla människor höga på knark (HAHAHA låter så jävla.. skumt), och då försöker han ta ett av barnen som är en flicka och sätta en knarkspruta i henne, och då kommer MJ och ska rädda henne och det är därför han sjunger "Annie, are you ok? So Annie are you ok? Are you ok, Annie?" Och han menar i låten att knarkgubben är en "smooth criminal". Den låååånga verisionen finns nog bara i filmen "Moonwalker", så se filmen om ni verkligen vill se hela :)



    Här gör MJ "The lean"

    Omar n Michael


    Omar och Michael, han är som sagt inte Michaels son, men många tycker ju dom är lika :)

    Michael och hans son

    Tack igen för snälla & söta kommentarer :D Nån ville att vi skulle lägga in en bild på MJ och hans "misstänka" son, så här kommer lite bilder:





    Redan 73 unika besökare förresten, hoppas det blir mer än igår :)

    MJ STREET ART


    Brutha


    Diggar dom här killarna. Dom sjunger I'll be there som en hyllning till MJ, dom är fan bra :D

    Besöksrekord

    OOOOOOOOOMG VI HAR REACHED OUR GOAL :D:D:D Över 100 unika besökare nu! NODFNOJUSNBJOU, can't believe it. TACKTACKTACK för alla snälla kommentarer och allt, löv it. Från 4 besökare, till 102! WOOOOH


    Dagens låt

    Det känns skitbra det här! Vi har ligger på ungefär 70 läsare just nu när jag skriver det här, igår blev det besöksrekord på 78 och det är ju ganska bra för att bara ha haft bloggen i några dagar :) Så vi är skitglada för det. Och idag har vi inte bloggat mycket alls, förlåt för det men nu kör vi igång här, och vi har märkt att dom flesta läsarna kommer på kvällen :)



    The girl is mine - MJ & Paul McCartney

    Om ni missade inlägget där vi skrev upp citat från olika kändisar där dom pratade om Michael, så läs vad Paul McCartney sa här:

    ''It's so sad and shocking. I feel privileged to have hung out and worked with Michael. He was a massively talented boy/man with a gentle soul. His music will be remembered forever and my memories of our time together will be happy ones''

    Älskar hur dom pratar i låten, lyssna så får ni höra =)

    P: Michael, we're not gonna fight about this, ok?
    M: Paul, I think I told you, Im a lover, not a fighter!
    P: Ahh.. I've heard it all before, Michael. She told me that Im her forever lover you know, don't you remember?
    M: Well.. After loving me she said she couldn't love another.
    P: That's what she said?
    M: Yeah, she said it. You keep dreaming!


    Joe Jackson: Omer Bhatti är en Jackson





    Omer satt med MJ's familj på minnesstunden

    Norske Omer Bhatti är Michael Jacksons hemlige son. Det hävdar popstjärnas pappa Joe Jackson i en exklusiv tv-intervju.
    - Jag visste att han hade en annan son, säger han till TV One.


    Det har varit en hel del spekulationer om huruvida norske Omer Bhatti, 25, är Michael Jacksons hemliga kärleksbarn. Själv förnekar norrmannen påståendet och säger att de bara var mycket goda vänner.

    Popstjärnans pappa, Joe Jackson, är av en annan åsikt. I en exklusiv tv-intervju med amerikanska TV One hävdar han att 25-åringen faktisk är popstjärnans son och att han hela tiden vetat om det.
    – Ja, jag har vetat om att han haft en annan son. Det har jag, säger han till TV One.
    Journalisten frågade därefter Joe Jackson om han tycker att Omer Bhatti ser ut som en Jackson.
    – O ja. Han ser ut som en Jackson, beter sig som en Jackson och dansar som en Jackson. Den här killen är fantastisk.

    Omer Bhattis före detta manager, Tor Helgeton, avfärdar dock uttalandet som struntprat.
    – Att tro på Joe Jackson är som att tro på jultomten, säger han till norska Dagbladet.
    Intervjun sänds i sin helhet i amerikansk tv på fredag. Enligt Dagbladet är det en mycket tagen Joe Jackson som talar ut om sin son. Vid ett tillfälle ska han även börjat gråta.

    Han är ju ganska lik ändå? Undra om han är hans son nu då.. I så fall tycker vi synd om honom också, vi önskar Jackson familjen all lycka & kärlek.


    UNIK BILD!


    Lägger upp bilden på MJ i simhallen igen! Man smälter ju... Kolla kroppen, leendet, utstrålningen.

    Saknar dig


    We miss you, a lot.


    RSS 2.0