Michael kan få nobelpris!Över 15 000 personer har skrivit på ett upprop på internet för att tilldela den döde popstjärnan Michael Jackson Nobels fredspris 2010.
Uppropet startades av Anneliese Nichole Brown, en amerikansk student, som hyllar Jackson för hans humanitära engagemang.

"Michael Jackson har utan tvekan förtjänat Nobels fredspris", skriver hon i en uppmaning till Nobelkommiteén.
På internetsidan står det att Michael Jackson under hela sitt liv osjälviskt har engagerat sig för att kunna förbättra förhållandena för barn och för hela mänskligheten.
"Det är nästan omöjligt att räkna de hundratals miljoner dollar som Michael har donerat till välgörenhet". "Michael Jackson har utan tvekan förtjänat Nobels fredspris år 2010", står det i uppropet som går att läsa i sin helhet på  www.petitionspot.com/petitions/mjnobelpeaceprize.

Uppropet har som mål att få en miljon underskrifter, på tisdagskvällen hade mer än 15 000 personer skivit på. Men eftersom Nobelpriset inte kan delas ut till en person som avlidit, är uppropet redan dömt att misslyckas.
Kandidaterna utses dessutom inte av privatpersoner utan måste nomineras av medlemmar från regeringar eller nationalförsamlingar, universitetsprofessorer, tidigare prisvinnare eller medlemmar i Nobelkommiteén i Norge, som får nominera åtta kandidater.
I år är USA:s president Barack Obama och Frankrikes president Nicolas Sarkozy med bland de 205 kandidaterna till fredspriset. Vinnaren kommer att tillkännages 9 oktober.
Källa: Expressen

VI FÅR HOPPAS ÄNDÅ!

Kommentarer
Postat av: frida

intressnat blogg! :)

2009-08-11 @ 13:52:29
URL: http://fws.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0