Polisen: Han blev dödad


 Bild lånad från Meddie

COCOA BEACH, FLORIDA. I natt stod det klart: Michael
Jacksons död betecknas som dråp.
Den bedömningen gör rättsläkaren i sin rapport, uppger
en anonym poliskälla för AP.
Därmed kan läkaren Conrad Murray komma att åtalas för
brottet.
- Familjen ser fram emot den dag då rättvisa skipas,
säger familjen Jackson i ett uttalande.

Michael Jackson dog av en kombination av det tunga narkosmedlet propofol samt åtminstone ytterligare två lugnande medel som gavs till stjärnan bara timmarna före hans död.
Los Angeles rättsläkare, Lakshmanan Sathyavagiswaran, gör bedömningen att Jackson dödades, uppger en anonym poliskälla för AP.

Uppgifterna sätter ytterligare press på Conrad Murray - och de kommer samtidigt som nya dokument offentliggjorts där Murray erkänner att han gav sin patient propofol på dödsdagens morgon.
Behandlades för sömnbesvär

Myndighetsdokumenten, som släpptes i natt, låg till grund för den husrannsakan som tidigare i sommar genomfördes hos Murray. Av dokumenten framkommer också vad läkaren har sagt till polisen i förhör.
I förhören berättar han i detalj vad som hände timmarna innan Jackson dog.
Conrad Murray uppger för polisen att han behandlade Michael Jackson för sömnbesvär i sex veckor. Varje natt brukade han ge Jackson 50 milligram propofol för att försätta stjärnan i sömn.
Dagarna innan dödsfallet hade Conrad Murray börjat oroa sig för att Jackson blivit beroende, och för att försöka vänja av honom blandade Murray ut propofolet med andra läkemedel.

 

Den ödesdigra sista natten fungerade inte detta. Conrad Murray gav Michael Jackson tre andra droger - bland annat valium och det ångestdämpande medlet Ativan.
Men Jackson somnade inte - och bönade om att få propofol.
Klockan 10.40 på morgonen den 25 juni gav Murray med sig. Michael Jackson fick 25 milligram propofol och somnade genast in.

 

"Efter ungefär tio minuter uppger Murray att han lämnade Jacksons säng för att gå på toaletten och lätta på trycket", står det i dokumenten.
Murray var enligt egen utsago borta i ungefär två minuter. När han kom tillbaka var katastrofen redan ett faktum: Michael Jackson andades inte längre.

 

Conrad Murray är i nuläget inte officiellt misstänkt, men enligt uppgift till Fox New kommer han att gripas inom två veckor.
I ett uttalande säger nu en talesperson för Jacksons anhöriga:
- Familjen Jackson har fullt förtroende för att den rättsliga processen.
- Familjen ser fram emot den dagen som rättvisa skipas.
Murray bemötte i förra veckan anklagelserna i en video som lades ut på You Tube. Där säger han att han har "berättat sanningen".

 

Men av dokumenten som offentliggjordes i natt framgår att Murray i polisförhör har påstått att han aldrig köpte propofol, utan hade hittat åtta flaskor narkosmedel i Jacksons hem. En husrannsakan mot ett apotek i Las Vegas 11 augusti visar att det var en lögn. Enligt AP finns det bevis för att det propofol som dödade Jackson köptes av Murray - från apoteket i Las Vegas.

 Källa: Expressen

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag har verkligen gråtit hela dagen sen jag såg det här imorse. Kan inte äta, kan inte göra nånting... detta är för mycket, mitt hjärta brister :(

2009-08-25 @ 20:38:43
URL: http://aeris.blogg.se/
Postat av: Josefina

Det är faan illa

2009-08-25 @ 22:24:49
URL: http://josefinaljus.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0