Thriller

En läsare frågade om vi kunde berätta om låten Michael slog igenom med, då vet jag inte om hon menade när han var soloartist eller när han var med i Jackson 5 och det. Men istället skriver jag om det största säljande albumet genom tiderna som han slog igenom riktigt ordentligt med ! ;)I oktober 1982 så skrev och producerade Michael Jackson låten "Muscles" åt sin vän Diana Ross. Senare i november så släpptes det en "E.T.: The Extraterrestrial" som ljudbok med Jackson som berättarröst. Detta album fick senare ett grammy-pris.

‘82-‘85 Thriller-eran

I december 1982 släppte han sin andra solo-skiva för Epic Records. Den fick till slut namnet "Thriller" och blev världens mest sålda skiva med 107 miljoner sålda idag. Albumet hade sju topp-10 hit-singlar. Musikvideorna till "Beat It" och "Thriller" var minst sagt revolutionerande och satte konceptet för framtida musikvideor. Den 13 minuter långa musikvideon till "Thriller" blev hyllad av kritiker och visades mycket på bl.a. MTV. Thriller-videons popularitet ledde till att man gav ut en VHS med namnet "The making of Michael Jackson's Thriller" och blev världens mest sålda musikvideo på VHS[8]. Albumet "Thriller" tillbringade 37 veckor på första platsen och fanns kvar på Billboard listan i 122 veckor[9].
 
De som spelade gangsters i musikvideon till "Beat it" var riktiga gangsters som hade hyrts in för att skapa en mer realistisk känsla.


Kommentarer
Postat av: SABRINA C - en musikdagbok

Fan.. jag kan fortfarande inte fatta varför :( älskar dig Michael <3

2009-08-10 @ 22:27:41
URL: http://iamawesome.blogg.se/
Postat av: Stéphanie

This clip is just crazy good!!!!! One of my favorites of course! :D

2009-08-12 @ 20:37:09
URL: http://franskastephanie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0