(LÅNGT INLÄGG, OM LÅTEN P.Y.T)


P.Y.T eller Pretty Young Thing som den heter, finns med på Michaels sjätte soloalbum Thriller. Demoverisionen gjordes av Greg Phillinganes, men låten gjordes om till ett mer upp-tempo beat av James Ingram och Qunicy Jones som sedan fick cred för att de hade skrivit låten. Michaels systrar Janet och La Toya körsjöng i låten, det är Janet och La Toya som sjunger (nanana) när Michael säger; "Pretty young things, repeat after me sayin' nanana, och så repeterar systrarna nanana ;)

P.Y.T släpptes den 19:e september år 1983. Låten kom på tiondeplats på Billboard Hot 100-listan och på nummer 46 på R&B singles chart. Låten var den sjätte top-10 hiten från albumet. Singeln var mest framgångsrik i Belgien, där den kom på sjätte plats inom Top 10-listan. Det finns många covers av låten som b.la Kanye West har gjort.

James Ingram beskrev samarbetet med Jackson och Quincy som att vara med i "The Wonderful Wizard of Oz". "It's almost like I got the chance to go to Oz and Quincy was the Wizard of Oz and Michael Jackson was who he was dealing with in his world. Their work ethic is unbelievable." Han nämnde också att Jones brukade somna på bordet och vakna för att besvara en fråga.

Låten beskrivs som "fizzy funk". Christopher Connelly och Davitt Stigerson som skrev i tidningen Rolling Stones beskrev låten som thrillerskivans "forgettable", att det var en låt man glömde bort och att den inte var i samma klass som de andra låtarna. Christopher Connelly beskrev Michaels svaghet som "a tendency to go for the glitz".


Hittade ingen bättre video tyvärr :)

Kommentarer
Postat av: eantonia

Jeijj, det här inlägget kom ju upp nu när jag var här:D ;D Nu ska jag läsa det:)

2009-08-26 @ 20:05:10
URL: http://eantonia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0