You rock my world

You rock my world finns på Michaels sista album, Invincible och var skivans första hit. Michael ville hellre släppa låten "Unbreakable" som första hitlåt, men Sony ville ha "You rock my world", det skulle bli enklare att släppa den. Singeln släpptes först endast i USA till radiostationerna, men lyckades endast genom speltid på radion komma på tionde plats. Låten blev Michaels största hit sedan "You are not alone" 1995.

I introt till låten är skådespelaren och komikern Chris Tucker medverkande. Han är också med i musikvideon. Musikvideon är som många andra musikvideos av MJ, snarare en kortfilm. Musikvideosarna har ofta en handling där folk pratar mellan Michaels sjungsolon. I musikvideon syns även Kishaya Dudley, Marlon Brando och Billy Drago. I videon försöker Michael förföra en ung kvinna på klubben, då han hamnar i bråk med klubbens stamgäster. En brand startas upp och då kan Michael fly med kvinnan i Chris Tuckers bil.

Musikvideon har ofta kritiserats för att vara väldigt lik "Smooth Criminal", där Michael också dansar i klubbmiljö och där han har på sig kostym och hatt. Man kan också se vissa likheter mellan låten och "The way you make me feel".

Låten framfördes live 2001 på Michaels två 30th Anniversery Celebration-konserter. Usher och Chris Tucker gjorde ett gästspel i slutet av låten.


(Full verison, HQ)

 


Kommentarer
Postat av: NATTAH

Fin blogg du har och Michel Jackson!

2009-08-29 @ 10:20:29
URL: http://nattahpalm.blogg.se/
Postat av: A2K

Har även för mig att det finns rap-remixes av denna låt. Chris Tucker är känd som ett fan av MJ och duktig på att imitera honom! Ett tips är denna från Rush Hour: http://www.youtube.com/watch?v=MzdVYlXzMX4 . Sök annars på Chris Tucker Michael Jackson på youtube, fett rolig är han!Gillar du hiphop? Följ då och bloglova: http://www.a2ktheproducer.se/ . Intervju med hemlig rappare dyker upp... RIKTIGT SNART!

2009-08-29 @ 12:05:32
URL: http://www.a2ktheproducer.se
Postat av: Anonym

michael,you totaly rocked our world.

rest in peace and happy birthday!<3

2009-08-29 @ 12:22:30
URL: http://kkrigare.blogg.se/
Postat av: hanol :)

Hej.

Jag är med i veckans blogg för första gången så det skulle vara snällt om du röstar på mig :D

Du röstar på mig här http://diianasalim.blogg.se/2009/august/dags-att-rosta-finalisterna-1.html#comment

Kram / Hanol :)

2009-08-29 @ 13:56:10
URL: http://hanols.blogg.se/
Postat av: S A N D R A T J U L I N S

HAN ÄR BÄST!kolla in dagens sötnos! vad tycker du ? (: http://sandratjulins.blogg.se/2009/august/david-henrie.html#comment

2009-08-29 @ 18:33:44
Postat av: Sandra T

" i got a BAD feeling about this, i think we should BEAT IT, this girl is DANGEROUS!"

haha <3. diggar bloggen :)

2009-08-30 @ 16:38:25
URL: http://www.sandramusic.musicblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0