Motown 25 Anniversery 1983


Förmodligen MJ's bästa framträdande. "Billie Jean", som många ser som låten som fick igång Michaels karriär.
Låten är skriven av Michael och producerad av Quincy Jones (Epic records) och den är baserad på en riktig händelse som MJ upplevde "in the early 80's". Det var en kvinna som påstådde att Michael var pappan till hennes barn, men det var han inte.

"Billie Jean is not my lover
She's just a girl who claims that I am the one
But the kid is not my son"

Quincy Jones tyckte att låten skulle skapa problem och att den inte skulle bli särskillt populär eftersom att han tyckte att introt till låten var för långt, men Michael sa att han gjorde det för att han då kunde dansa under introt när han uppträdde. Quincy trodde också att låten skulle misstolkas, att folk skulle tro att han sjöng om "Billie Jean King", en tennisstjärna. Han ville ändra titeln till "Not my lover". Men så blev det inte och när Michael framförde låten på Motown 25 Anniversery uppmärksamades låten och den blev en jättehit, den kom att bli MJ's bästsäljande singel och sålde över 2 miljoner exemplar.

Efter några månader visade man hela showen på TV och den hade ungefär 47 miljoner tittare. Det sägs även att dansen under framträdandet var helt improviserat och inget inövat, det var Jermaine, Michaels bror som hade sagt det. Under detta framträdande var det första gången Michael gjorde sitt kända signatursteg "moonwalk".

"I'll never forget that night, because when I opened my eyes at the end, people were on their feet applauding. I was overwhelmed by the reaction. It felt so good."

- Michael Jackson om sitt soloframträdande på Motown 25



Kommentarer
Postat av: Anonym

Är det okej att som kille misshandel hota en tjej?

Svara på frågan i inlägget på min blogg.



http://Jupanus.blogg.se

2009-07-31 @ 20:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0